Επίσκεψη της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου στην Ένωση Α.μεΑ. ΥΠΕΡΙΩΝ στο Ληξούρι (εικόνες)

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: « Επίσκεψη στην Κεφαλονιά του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας. Δόμνας Μιχαηλίδου και της Αναπληρωτού Υπουργού Υγείας κας. Μίνας Γκάγκα»

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 02 Αυγούστου 2022 στο νησί μας, υπήρχε και η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Α.μεΑ. Υπερίων με σκοπό την γνωριμία με τους ωφελούμενους, το προσωπικό του ΚΔΗΦ και της ΣΥΔ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης.

Πληροφορηθήκαμε ότι λόγω της παρατεταμένης σε χρονική διάρκεια σύσκεψης του Πρωθυπουργού στην περιφέρεια στο Αργοστόλι αναβλήθηκαν οι επισκέψεις του σε Ληξούρι και Σάμη.  Λυπηθήκαμε ιδιαίτερα γι’ αυτό, όμως η αρμόδια για εμάς Υπουργός, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, καίτοι σοβαροί λόγοι επέβαλαν την επιστροφή της, άδραξε την ευκαιρία να μας επισκεφθεί και να βρεθεί αρκετές ώρες μαζί μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης, οι ωφελούμενοι, το προσωπικό και οι Δικαστικοί συμπαραστάτες  – Κηδεμόνες των ωφελούμενων την υποδέχτηκαν με αγάπη και με μεγάλη χαρά.

Η Πρόεδρος της Ένωσης κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου την καλωσόρισε ως Υπουργό της καρδιάς του ΥΠΕΡΙΩΝΑ τονίζοντας, ότι το έργο της στο Υπουργείο αναδεικνύει την ευαισθησία της και το πραγματικό της ενδιαφέρον για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας. Η λειτουργία της ΣΥΔ στο Ληξούρι είναι αποτέλεσμα και της δικής της μεγάλης παρέμβασης, που από κοινού με τον Βουλευτή του Νομού κ. Παναγή Καππάτο εξασφάλισαν ευνοϊκούς όρους στην χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του κτιρίου που την στεγάζει. Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου ήταν πάντα πρόθυμη και έδινε λύσεις σε προβλήματα που είχαν προκύψει.

Η παρουσία της στις δύο δομές του ΥΠΕΡΙΩΝΑ μας εντυπωσίασε! Χαιρέτισε με τρυφερότητα και γνώρισε από κοντά όλους τους ωφελούμενους έναν – έναν ξεχωριστά, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους και εισπράττοντας πολλά χαμόγελα και κολακευτικά λόγια. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΣΥΔ και αφού ξεναγήθηκε σ’ όλους τους χώρους του πρώτου σπιτιού των Α.μεΑ. στο Ληξούρι συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Βουλευτή του νομού κ. Παναγή Καππάτο, τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γεώργιο Κατσιβέλη, τον Αντιδήμαρχο Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού κ. Ντιουάνι Γάλεμπ, την Πρόεδρο της Ένωσης κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου, την ψυχολόγο του Κ.Δ.Η.Φ. κα. Δώρα Χωραΐτη και την Υπεύθυνη Λειτουργίας της Στέγης κα. Εύα Αλεξανδράτου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τις δομές που υπάρχουν σε επίπεδο νομού      (ΚΔΗΦ, ΣΥΔ, Βοήθεια Στο Σπίτι, Νοσοκομεία, Κέντρα Kοινότητας, κλπ). Η Υπουργός πρότεινε να λειτουργήσουν ΚΔΑΠ σε Ληξούρι και Αργοστόλι και σ’ ότι αφορά το κοινωνικό κομμάτι μεγαλύτερη απορρόφηση προγραμμάτων. Η Πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνει το νοσοκομείο στο Ληξούρι και να ενισχυθεί η λειτουργία του περισσότερο.

Αγαπητή κυρία Υπουργέ,

Η επίσκεψή σας στην Κεφαλονιά ήταν καθοριστική. Εμείς όλοι όσοι αποτελούμε την οικογένεια του Υπερίωνα αντλήσαμε δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ευχόμαστε να έχετε πάντα υγεία, να συνεχίζετε με το ίδιο ενδιαφέρον όλο το έργο που επιτελείτε στο Υπουργείο και να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί μας με περισσότερο χρόνο για να συζητήσουμε και τα προβλήματα που υπάρχουν στον τόπο μας.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ.,

Η Πρόεδρος,                                                   η Γενική Γραμματέας και Ταμίας,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου               Παρασκευή Κοντογιαννάτου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται