Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του Κορονοϊού COVID-19 στα ειδικά σχολεία

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού COVID-19 στα ειδικά σχολεία»

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ», μετά από ενημέρωση που είχε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την αρ. πρωτ 30420/Δ3/16-3-2021 εγκύκλιο το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλεί τους γονείς/ κηδεμόνες των μαθητών/ τριών (ηλικίας 16 ετών και άνω), τους Εκπαιδευτικούς, το Ειδικό́ Εκπαιδευτικό́ Προσωπικό́ (Ε.Ε.Π.) και το Ειδικό́ Βοηθητικό́ Προσωπικό́ (Ε.Β.Π.) των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον εμβολιασμού́ στο Υπουργείο Υγείας να προγραμματίσουν άμεσα ραντεβού́ στην ιστοσελίδα: https://emvolio.gov.gr σύμφωνα με τι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η ανωτέρω εγκύκλιος είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας και της συγκροτημένης δουλειάς του αναπηρικού κινήματος και των οργανώσεών των Ε.Σ.Α.μεΑ και Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ, με τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και την Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς διεκδικούν την ασφαλή λειτουργία των ειδικών σχολείων, τα οποία είναι τα μόνα σχολεία της Δημόσιας Εκπαίδευσης, όπως και μοναδικές δομές των ΚΔΗΦ Α.μεΑ. και ΚΔΑΠ-Α.μεΑ. που λειτουργούν σήμερα μετά από δυναμικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ και Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ, αφενός μεν για να μην επαναληφθούν οι βαριές ψυχολογικές και αναπτυξιακές διαταραχές των παιδιών με αναπηρία του lockdown περσινού Μαρτίου, αφετέρου να ανακουφιστούν και στηριχθούν οι οικογένειές τους.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Επιπρόσθετα ενημερώνουμε ότι έχει προηγηθεί και η διεκδίκηση της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ για την πρόσληψη πρόσθετου ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών νοσηλευτών στα ειδικά σχολεία, για την καλύτερη ασφαλή λειτουργία τους.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος, Η Γενική Γραμματέας ,
Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου Μαρία Λαδά

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img