ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της Πειραιώς στο Ληξούρι (βίντεο – εικόνες)

spot_img

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπό κλείσιμο υποκατάστημα της Πειραιώς στο Ληξούρι

Με αφορμή το προωθούμενο κλείσιμο τους υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Ληξούρι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μέλη και φίλους, επισκεφθήκαμε το πρωί  της 7ης Ιουλίου το υποκατάστημα και  συνομιλήσαμε με το προσωπικό και πελάτες που βρίσκονταν στον χώρο, χωρίς να διακόψουν την λειτουργία του.

Παρόντες η πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρώην Περιφερειάρχης και μέλος επίσης της ΚΕ Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Παγώνης Σπύρος, ο γραμματέας της ΟΜ Ληξουρίου  Στάθης Γαλιατσάτος, ο γραμματέας της ΟΜ Αργοστολίου Γιάννης Βαρούχας, αρκετά μέλη και κάτοικοι της περιοχής.

Έκδηλη ήταν η ανησυχία των υπαλλήλων για το εργασιακό τους μέλλον δεδομένου ότι η πλειοψηφία τους είναι νέοι κι οδηγούνται μέσω της εθελουσίας εκτός εργασίας ή εκβιαστικά σε απομακρυσμένα καταστήματα αλλά και η αγανάκτηση των κατοίκων για το χτύπημα που δέχεται  η τοπική κοινωνία του Ληξουρίου και  η οικονομία της περιοχής, που ήδη έχει απογυμνωθεί  από δομές σημαντικές για την αναπτυξιακή της προοπτική.

Το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στεγάζεται σε ιδιόκτητο ακίνητο προερχόμενο από την περιουσία της πάλαι ποτέ Αγροτικής, έχει νοικιασμένο τον επάνω όροφο στο Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων καθώς και δεύτερο  ακίνητο που  νοικιάζει ο δήμος. Απορίας άξιο  λοιπόν γιατί κλείνει ένα  υποκατάστημα με ένα μεγάλο πελατολόγιο και μια άριστη ιδιόκτητη κτιριακή υποδομή, που  παρέχει και εισοδήματα στην τράπεζα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τις μεθοδεύσεις αυτές στην Τράπεζα Πειραιώς και την προκλητική κάλυψη από την Κυβέρνηση,  μέσω υπομνήματος που απέστειλε προς τον πρόεδρο, το Γενικό Συμβούλιο και την εκτελεστική επιτροπή του ΤΧΣ είχε ζητήσει τον έλεγχο των πεπραγμένων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά η κυβέρνηση παρείχε πλήρη κάλυψη.

Ουσιαστικά  δόθηκε  η δυνατότητα σε γνωστά κερδοσκοπικά funds, να πάρουν τoν έλεγχο της Τράπεζαs και να διαχειριστούν ενεργητικό 60 δισ. Ευρώ και με το επιχείρημα της μείωσης του κόστους λειτουργίας προχωρούν τώρα στο κλείσιμο των 65 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή  η πλήρης κάλυψη  της κυβέρνησης στις μεθοδεύσεις της Διοίκησης της Πειραιώς έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις που η ίδια έχει αναλάβει σε κερδοσκοπικά funds με το επιχείρημα δήθεν της προσέλκυσης ξένων ιδιωτικών επενδύσεων.

Η τράπεζα Πειραιώς έχει κοινωνική ευθύνη απέναντι στους πολίτες που επανειλημμένα έχουν αναλάβει κόστη για την κακή λειτουργία της και τους λανθασμένους χειρισμούς των διοικήσεων της.

Το Ληξούρι πρέπει να κρατήσει τις δομές που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο κι οδηγούν στην ανάπτυξη του κι οι εργαζόμενοι πρέπει να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται