Ληξούρι: Αποκατάσταση & ενεργειακή αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων

spot_img

Την ένταξη του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων πόλεως Ληξουρίου στην Κεφαλονιά» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Το έργο, προϋπολογισμού 931.000 ευρώ, περιλαμβάνει την επισκευή των υποδομών κοινοχρήστων χώρων πόλεως Ληξουρίου, όπου αυτοί είχαν υποστεί ζημιές από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 2014, την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των φωτιστικών σωμάτων, την δημιουργία εγκαταστάσεων αναψυχής και περιπάτου, την προσβασιμότητα των εν λόγω κοινοχρήστων χώρων από ΑΜΕΑ και την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων που υπάρχουν στις περιοχές παρέμβασης. Οι περιοχές αυτές είναι η Πλατεία Ριζοσπαστών, η Κεντρική Πλατεία Ληξουρίου, η Πλατεία Πεσόντων, η Πλατεία Αγίου Δημητρίου, η Πλατεία Δημαρχείου, η οδός Αλιβιζάτων, οι πεζόδρομοι των οδών Μαραθώνος, Γρ. Λαμπράκη, Αβλίχου και όπισθεν εκκλησίας Παντοκράτορα.

«Το σημαντικό αυτό έργο αστικής ανάπλασης στο Ληξούρι θα συμβάλλει στην ποιότητα ζωής, στην ελκυστικότητα της πόλης και στην αειφόρο ανάπτυξη», δηλώνει η Περιφερειάρχης.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Ληξουρίου.Προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης η 31/12/2021.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img