Ένωση Α.μεΑ. Υπερίων για 2 Απρίλη: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «2 Απρίλη: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό»

Η 2 Απριλίου έχει θεσπιστεί από τον Ο.Η.Ε. για να θυμίζει σε όλους πως ο αυτισμός είναι μια σοβαρή νευρο-αναπτυξιακή διαταραχή που φέρει το άτομο για όλη του τη ζωή, εμφανίζοντας μειωμένη ικανότητα για κοινωνική αλληλεπίδραση, για συναισθηματική αμοιβαιότητα ή για επικοινωνία, στερεότυπη συμπεριφορά και στερεότυπα ενδιαφέροντα. Αξίζει να αναφερθεί πως ο βαθμός λειτουργικότητας διαφέρει από άτομο σε άτομο αφού σε πολλές από τις περιπτώσεις συνυπάρχει και  νοητική αναπηρία.

 Τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αυτισμού είναι τα παρακάτω:

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα
  • Σοβαρή επιβράδυνση στην κατανόηση των κοινωνικών σχέσεων
  • Ανακόλουθες μορφές αισθητηριακών αντιδράσεων
  • Ανομοιογενείς μορφές διανοητικών λειτουργιών
  • Έκδηλοι περιορισμοί δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων                    

(Πηγή: www.autismgreece.gr)          

Στο Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ», παρέχονται  υπηρεσίες εργοθεραπείας, ψυχοεκπαίδευσης, συμβουλευτικής γονέων, κοινωνικής ένταξης και άθλησης και σε άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Ο «Υπερίων» προασπίζει και προστατεύει, τα δικαιώματα των αυτιστικών ατόμων, με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Την Παρασκευή 2 Απριλίου, και κατόπιν συνεργασίας της Ένωσης με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γεώργιο Κατσιβέλη και με τον Αντιδήμαρχο και Αναπληρωτή Δημάρχου Αργοστολίου κ. Γεώργιο Τσιλιμιδό, συμβολικά θα φωτιστούν μπλε το Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος» στο Αργοστόλι και το Παλαιό Δημοτικό Σχολείο στο Ληξούρι, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας, δύναμης και αισιοδοξίας στα Άτομα με Αυτισμό και τις οικογένειές τους. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα την ημέρα αυτή, σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Διαδικτυακή Ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών μέσω της εφαρμογής ZOOM στην διεύθυνση: https://zoom.us/j/97149972254.

Ο κύριος στόχος για το 2021 είναι να προβληθεί «η δυνατότητα απασχόλησης των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού μέσα από μια καλή πρακτική στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας». Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την πρωτοβουλία της Ε.Ε.Π.Α.Α.  για την Δράση: «Εμείς μπορούμε! Εσείς θέλετε;» Τα άτομα με αυτισμό έχουν την δυνατότητα αλλά και την επιθυμία να εργαστούν, αλλά υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί. Οφείλουμε λοιπόν, να προασπίσουμε το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην εργασία, μιας και είναι το τελευταίο στάδιο μιας σύνθετης και μακράς διαδικασίας- άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ. της Ένωσης,                                           Για το Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. «Υπερίων»,

Η Πρόεδρος και Υπεύθυνη Έργου,                          Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου                       Δώρα Χωραΐτη

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img