Βασ. Ρουχωτάς: “Ο Δήμος Ληξουρίου στον έναν χρόνο λειτουργίας του”

15 ιδέες για έξυπνα δώρα τεχνολογίας για κάθε ηλικία που θα ενθουσιάσουν – Θα τα βρείτε και στο Αργοστόλι

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο Νεοσύστατος Δήμος Ληξουρίου  η δημιουργία  του οποίου απετέλεσε καθολικό αίτημα του συνόλου των κατοίκων της Παλικής συμπλήρωσε ήδη ΔΕΚΑΤΕΣΣΑΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος  κ Κατσιβέλης έχει ήδη θητεία  ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ μηνών  ως εκλεγμένος Δήμαρχος Ληξουρίου,    παράλληλα δε διετέλεσε   Αντιδήμαρχος Παλικής  εικοσι έξη μήνες και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητος  Παλικής από τον Μάιο του έτους 2014.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Άρα είχε πλήρη γνώση των θεμάτων του Δήμου Ληξουρίου από την πρώτη στιγμή της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο Δήμος Ληξουρίου στελεχώθηκε   από  εμπειρότατους  και ικανότατους  υπαλλήλους  η συμμετοχή των οποίων υπήρξε καταλυτική στην σύσταση  του Δήμου  Κεφαλλονιάς.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου ελάχιστες φορές καταψήφισε τα θέματα που εισήχθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αντίθετα πολλάκις η αντιπολίτευση κατέθεσε εποικοδομητικές προτάσεις και στάθηκε συμπαραστάτης στην Δημοτική Αρχή για την λήψη λειτουργικών αποφάσεων   χωρίς ποτέ να εισακουσθεί.

Τέλος σύσσωμη η αντιπολίτευση προστάτεψε το κύρος το Δήμου και προασπίστηκε τα συμφέροντα των πολίτων απορρίπτοντας την συμμετοχή του Δήμου στην τουλάχιστον «περίεργη» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ & ΣΑΜΗΣ που πρότεινε ο Δήμαρχος.  

Δυστυχώς πάρα τους άριστους οιωνούς εκκίνησης του Δήμου και την απολύτως θετική στάση σύσσωμης της Αντιπολίτευσης η κατάσταση του Δήμου είναι αποκαρδιωτική.   

Μετα από 14 μήνες  αξιολογώντας με μετριοπάθεια και σε ορισμένους μόνο τομείς την κατάσταση του Δήμου Ληξουρίου διαπιστώνουμε εκ του ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ την πλήρη ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμος δεν έχει ακόμη  οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας 

Το γραφείο Δημάρχου, με το επιτελείο του, η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και της οικονομικής επιτροπής και μέρος των Διοικητικών υπηρεσιών στεγάζονται παρανόμως σε ακατάλληλο κτίριο που εκτός των άλλων προσβάλλει τους πολίτες με κινητική δυσχέρεια

Ο Δήμος   δεν εκπροσωπείται στην ΕΔΑΚΙ και είναι παρίας χωρίς το παραμικρό ειδικό βάρος στην ΚΕΔΗΚΕ και στην ΔΕΥΑΚ

Ο Δήμαρχος  ουδεμία συνεργασία έχει με τις Δημοτικές Παρατάξεις

Πλείστες αποφάσεις λαμβάνονται για το «θεαθήναι» και ουδείς από την Δημοτική Αρχή ασχολείται με την εφαρμογή τους

ΠΑΙΔΕΙΑ   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  

Επτά χρόνια μετά  τους σεισμούς 

Το 1ο Νηπιαγωγείο ασφυκτιά από την έλλειψη αιθουσών

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το Πετρίτσειο Λύκειο    στεγάζονται ακόμη στα container  

Το ΕΠΑΛ λειτουργεί σε τέσσερες μόνο αίθουσες και χωρίς  το μηχανουργείο  

Το Γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης λειτουργεί στο κτίριο του κοινοτικού γραφείου του Σκηνιά (αν είναι δυνατόν!!!)

Η επισκευή του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου της Αγίας Θέκλης  έχουν παραπεμφθεί στις δημοτικές καλένδες το μεν πρώτο χωρίς μελέτη το δε δεύτερο χωρίς να έχει ακόμη δημοπρατηθεί η επισκευή του.

Η κατασκευή νέου Λυκείου έχει ναυαγήσει με απόλυτη προσωπική ευθύνη του Δημάρχου αφού δεν έχει αποστείλει   τοπογραφικό διάγραμμα με θεωρημένους όρους δόμησης όπως γραπτά ζητήθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές.

Η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή πρόταση για το παλιό Α Δημοτικό Σχολείο πάρα το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί 1.000.000 ευρώ 

Ουδείς ασχολείται με την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη 

Ή στέγη του μουσείου είναι σουρωτήρι

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη ΔΑΜΩΔΟΣ παραμένει νεκρό κουφάρι 

Δεν έχει ακόμη παραληφθεί η μελέτη του Θέατρου η δε ολοκλήρωση της επισκευής  θα απαιτησει τουλάχιστο δύο ακόμη χρόνια

Τα αγάλματα του Ηλία Μηνιάτη  και του Στάμου  Πετρίτση απαξιώνονται «χαμαί» 

Η επιτύμβια στήλη του Γεωργίου Ιακωβάτου αποτελεί  σωρό κατεστραμμένων μαρμάρων 

Ο Ανδρέας Λασκαράτος με την συνενοχή της Δημοτικής Αρχής είναι και παρκαδόρος και σερβιτόρος 

Το ΤΕΙ  έκλεισε οριστικά για το Ληξούρι  αφού ενδιαμέσως ο Δήμαρχος από τις διάφορες θέσεις του, κατάπιε  αμάσητη την μπαρούφα του Πανεπιστημιακού τμήματος της  Εθνομουσικολογίας και βαυκαλίστηκε με  τμήμα Θεατρολογίας!!!!!!  

ΥΠΟΔΟΜΕΣ -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δεν έχει εκτελεσθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ από το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020.

Δεν έχει απορροφηθεί ούτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τα 5.000.000  που έχουν διατεθεί για έργα στο Ληξούρι από την Περιφέρεια Αττικής.

Επτά   χρόνια μετά  τους σεισμούς δεν έχει καν ανατεθεί η μελέτη του Δημαρχείου .

Επτά    χρόνια μετά  τους σεισμούς το κτίριο του τέως κέντρου νεότητος δεν έχει εγκεκριμένη μελέτη επισκευής.

Οι εργατικές κατοικίες παραμένουν σωρός ερειπίων.

Η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων καρκινοβατεί και ας έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αλλαγή τους από το 2012 (ναι από το 2012 ).

Η επισκευή των ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου συνεχίζεται για έβδομο χρόνο χωρίς ορατό τέλος στο εγγύς μέλλον.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα λειψυδρίας ο Δήμαρχος αρνείται να ασχοληθεί με το Φράγμα της Κατωγής και το Φράγμα  Λυχνιά  και την αξιοποίηση του παλαιού υδραγωγείου Ληξουρίου.

Η ανακύκλωση  των οικιακών αποβλήτων γίνεται σε ελάχιστο ποσοστό και είναι  επιεικώς αστεία τόσο όσον αφορά την συλλογή όσο και κυρίως από  την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΥ.

Υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο διάθεσης των αποβλήτων στον ΧΥΤΥ  και για τις συνέπειες της πυρκαιάς σε αυτόν, θέματα που αφορούν την υγεία και την οικονομία των συμπολιτών αλλα δεν απασχολούν την Δημοτική Αρχή.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πολυσυζητημένη ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΛΙΚΗΣ έχει κυριολεκτικά ναυαγήσει και πάει για αναθεώρηση.

Ο Δήμος δεν έχει ΑΚΌΜΗ Τουριστική Επιτροπή .

Το ενυδρείο (τρομάρα μας) παραμένει κλειστό για τρίτο χρόνο.

Το υπερφίαλο σχέδιο ΤΟΥ Δημάρχου κ Κατσιβέλη για το Λιμάνι Ληξουρίου έχει απορριφθεί εδώ και ένα χρόνο από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

 Ενώ η μελέτη του αλιευτικού καταφυγίου της Κουνόπετρας είναι έτοιμη από το 2006 ουδείς έχει ασχοληθεί με την κατασκευή  του.

Το τουριστικό αγκυροβόλιο Λεγατάτων ευρίσκεται επιεικώς σε άθλια κατάσταση.

Η πρόταση μας για αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο.

Το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στο Ληξούρι υποβαθμίζει την ζωή μας και το τουριστικό προϊόν με την απόλυτη ευθύνη  της Δημοτικής  Αρχής.

Η κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων και των δρόμων έχει ξεπεράσει κάθε όριο με την ανοχή και την προτροπή ?? της Δημοτικής Αρχής

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 Ο νέος Δήμος Ληξουρίου είχε όλες τις προϋποθέσεις να ξεκινήσει άμεσα και με επιτυχία την λειτουργία του, αφού ο Δήμαρχος κ Κατσιβέλης είχε πλήρη  γνώση των προβλημάτων του Δήμου, το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου είναι εξαιρετικό, και η έκταση του Δήμου περιορισμένη σε σχέση με τους άλλους Δήμους της Κεφαλλονιάς που σημαίνει μειωμένα λειτουργικά έξοδα.

Δεν είναι δε καθόλου υπερβολή να λεχθεί ότι ο Δήμος είχε τεράστιες δυνατότητες χρηματοδότησης  από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, από τα 5.000.000 της δωρεάς της περιφέρεια Αττικής το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και  από  ΟΧΕ Παλικής..

Η Δημοτική Αρχή σπατάλησε σχεδόν το ένα τρίτο της Θητείας της με μηδενικό έργο και με συνεχή έκπτωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 

Δυστυχώς οι οιωνοί για τον Δήμο  δεν είναι οι καλλίτεροι .

H δε εικόνα του Ληξουριού   προσιδιάζει με ηλεκτροδοτούμενο και υδροδοτούμενο καταυλισμό όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει,   και η Δημοτική Αρχή τίποτε.

Η παράταξη μας θα συνεχίσει την προσπάθεια για την βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και την παραγωγή έργου με  εποικοδομητική  κριτική αλλά την κατάθεση προτάσεων όπως έπραξε μέχρι τώρα, ελπίζοντας ότι θα κερδηθεί ο χαμένος χρόνος.

Ληξούρι 1 Νοεμβρίου 2020

Βασίλης Γρ. Ρουχωτας

Ως επικεφαλής της Παράταξης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img