18η συνεδρίαση Δ. Ληξουρίου: Μία έντονη διαφωνία, νέες επιτροπές & 8 αποφάσεις (βίντεο-εικόνες)

spot_img

Χτες Παρασκευή 10/07/2020 το απόγευμα στις 18:00 πραγματοποιήθηκε η 18η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου στην αίθουσα Γερασίμου και Αθηνάς Τζουγανάτου  (1ος όροφος),   οδός Παπά Χαρ. Γραικούση,   σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 163/Α.Π.33282/29-5-2020 (ΑΔΑ: Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, διά ζώσης αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Η συνεδρίαση διήρκησε 4:30 ώρες και είχε οκτώ συνολικά θέματα ημερήσιας διάταξης. Όμως, για 3 ώρες περίπου το Δημοτικό Συμβούλιο αναλώθηκε με θέματα ΕΚΤΟΣ ημερήσιας διάταξης.

Παρόλα αυτά τα ημερήσιας διάταξης για ακόμη μία φορά συζητήθηκαν με φοβερή ταχύτητα και με μειωμένο το ενδιαφέρον από την πλευρά των ομιλητών.

Στην αρχή υπήρξε μόνο ένα ατυχές συμβάν με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Κατσιβέλη να απευθύνεται στον κ. Βασίλη Ρουχωτά με την έκφραση: “Είσαι ένα τίποτα, κ. Ρουχωτά”, την οποία έκφραση καταδίκασαν η παράταξη του κ. Αραβαντινού, του κ. Ρουχωτά και η Λαϊκή Συσπείρωση και ζήτησαν να την ανακαλέσει. Το συμβάν προκλήθηκε όταν ο κ. Ρουχωτάς προσπάθησε να πει την άποψή του, ενώ μιλούσε άλλος δημοτικός σύμβουλος.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αν εξαιρέσουμε το γεγονός αυτό, η υπόλοιπη συνεδρίαση συνεχίστηκε σε ήρεμο κλίμα.

Δυστυχώς δεν ειπώθηκαν πολλά νέα θέματα. Οι ομιλητές μίλησαν πάλι για θέματα, τα οποία έχουν ήδη συζητηθεί και καμία λύση ή πρόταση δεν έχει βρεθεί ακόμη. Όπως για παράδειγμα, συγκρότηση τουριστικής επιτροπής, Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο και ιατροί, Λασκαράτος και πάρκινγκ, Λιμάνι Ληξουρίου και Πόρτο και τα προβλήματα με Λιμενικό Ταμείο.

Επίσης, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε: “Καταδικάζουμε τη μέχρι τώρα στάση του κ. Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης ΥΠΕ, που επισκέφτηκε με άκρα μυστικότητα το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο και δε συναντήθηκε με τη Δημοτική αρχή και Κοινότητα απαξιώνοντάς την. Εμμένουμε στις διεκδικήσεις για στελέχωση του Νοσοκομείου μας και στο πλαίσιο, το οποίο έχουμε ήδη ψηφίσει.”

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι η Επιτροπή, που θα είναι υπεύθυνη για την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας, που ψηφίστηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για τους κοινόχρηστους χώρους, θα αποτελείται από:

Θοδωρή Μαντζουράτο
Αγγελική Αντωτάτου
Μαριάνθη Γιακουμάτου

ΒΙΝΤΕΟ:

ΘΕΜΑ 1ο: «Λήψη απόφασης επί αιτήματος ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τον τουρισμό, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες λόγω της κατάστασης με τον COVID – 19». / Εισηγητής: Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου

Κατά πλειοψηφία πέρασε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ πρόταση δική του κατέθεσε προφορικά και η παράταξη του Βασίλη Ρουχωτά, την οποία ψήφισε μόνο αυτή.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου ανάθεσης του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ» / Εισηγητής: Δήμαρχος

Με ένα κόστος έως 10.000 ευρώ και με ανάθεση (κλήρωση από το μητρώο)

Αρνητικά ψήφισαν μόνο ο Β. Ρουχωτάς και ο Νίκος Αραβαντινός με το θέμα να περνάει κατά πλειοψηφία.

ΘΕΜΑ 3ο: Συγκρότηση Επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου σύμφωνα με το Π.Δ/γμα 270/1981 / Εισηγητής: Δήμαρχος

Ομόφωνα αποφασίστηκε η επιτροπή να αποτελείται από:

Για τη λήψη των δικαιλογητικών η Μαρία Πυλαρινού, η Αφροδίτη Κατσιβέλη και η Βαλσάμου Νεκταρία

Πρόεδρος ο Δήμαρχος Γ. Κατσιβέλης
Βολτέρας και Β. Φαρακλός, τακτικά μέλη
Α. Γαλάτης και Δ. Μαρούλης, αναπλητωματικά μέλη
Γραμματέας ο κ. Παγώνης με αναπλητωματική την Κατερίνα Ελευθεράτου

ΘΕΜΑ 4ο: Συγκρότηση Επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών για το έτος 2020. / Εισηγητής: Δήμαρχος

Ομόφωνα αποφασίστηκε η επιτροπή να αποτελείται από:

Δ. Πρεντάνος και Β. Λουκέρης, τακτικά μελη
Ν. Βεντουρας και Δ. Μαρκέτος, αναπληρωματικά μέλη
Μεσσάρη Μαρία του Γερασίμου ως πολίτης
Γραμματέας Αντωνάτου Αγγελική και αναπληρωματικός ο κ. Παγώνης

ΘΕΜΑ 5ο: Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ληξουρίου (άρθρο 6 Ν. 4604/2019) / Εισηγητής: Δήμαρχος

Ομόφωνα αποφασίστηκε η επιτροπή να αποτελείται από:

Πρόεδρος Γάλεμπ Ντιουάνι
Η Ελένη Λουκέρη από το Δημοτικό Συμβούλιο
Η κ. Γκοβάτσου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός, από υπάλληλο του Δήμου.
Ένα άτομο από τον Εμπορικό Σύλλογο και ένα άτομο από το Σύλλογο Γονέων (μάλλον κ. Κοζομπόλη), τα οποία θα αποφασιστούν από του συλλόγους τους.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξ’  αιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Ληξουρίου /  Εισηγητής: Α/Δήμαρχος Δ. Μαρκέτος

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης / βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμού με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» του Δήμου Ληξουρίου / Εισηγητής: Α/Δήμαρχος Δ. Μαρκέτος

Το 6ο και 7ο θέμα συζητήθηκαν παρέα και από την πλευρά της δημοτικής αρχής απάντησε στις ερωτήσεις η Πολιτική Μηχανικός κ. Ελένη Λουκέρη.

Η δημοτική αρχή και η παράταξη του Διονύση Αραβαντινού ψήφισαν θετικά, η παράταξη του Β. Ρουχωτά θετικά με τις παρατηρήσεις και η Λαϊκή Συσπείρωση αρνητικά.

ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης για χορήγηση αδείας παραγωγού πωλητή υπαιθρίου εμπορίου. / Εισηγητής: Δήμαρχος

Ομόφωνα ανανεώθηκαν 4εις άδειες παραγωγών και χορηγήθηκε 1 νέα άδεια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img