Ήταν όλοι εκεί για τον ΥΠΕΡΙΩΝΑ στην επετειακή εκδήλωση “Μετρώ τα κύματα” (Βίντεο-εικόνες)

spot_img

Οι ωφελούμενοι και το προσωπικό του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. της Ένωσης Α.μεΑ. ΥΠΕΡΙΩΝ παρουσίασαν την επετειακή καλοκαιρινή τους εκδήλωση με τίτλο: «Μετρώ τα κύματα» για τα τρία χρόνια λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ..

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:00 στον Αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου με τα ανάλογα μέτρα προστασίας λόγω Κορονοϊού και φορώντας όλοι σχεδόν μάσκα.

Παρόντες ήταν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης Παναγής Καππάτος, η πρώην Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, οι Αντιδήμαρχοι Γεράσιμος Γαλανός και Γάλεμπ Ντιουάνι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αδαμαντία Καμινάρη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Λουκέρη, Βασίλης Καππάτος και Βαγγέλης Βαλλιάνος, καθώς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι βρέθηκαν για να στηρίξουν την προσπάθεια της Ένωσης ΥΠΕΡΙΩΝ.

Μετά τους πρώτους χαιρετισμούς η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κα. Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου, Πρόεδρο της Ένωσης, η οποία μίλησε για το έργο του Υπερίωνα και τις προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Κ.Δ.Η.Φ. Α.μεΑ. χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει όσους στηρίζουν το σωματείο.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Αρχικά, ευχαρίστησε την κα. Κράτσα για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της λειτουργίας του Κ.Δ.Η.Φ. μέσω ΕΣΠΑ και στη συνέχεια ευχαρίστησε το Βουλευτή για την υποστήριξή του σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, για την οποία το σωματείο έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να χρηματοδοτηθεί επιτυχώς μέσω ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν για τη στήριξή τους τόσο στο σωματείο όσο και στα άτομα με αναπηρία τρία άτομα.

Πρώτος βραβεύτηκε ο Γιώργος Κράτσας, γιος της Περιφερειάρχη, για ένα βιντεάκι που έχει τύχει μεγάλης δημοφιλίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με χιλιάδες προβολές στο Facebook, Linkedin, Twitter και στο YouTube, στο οποίο ζητάει να ενισχύσουμε οικονομικά τον Υπερίωνα. Θα κολυμπούσε το καλοκαίρι από την Ιθάκη μέχρι την Κεφαλονιά σε ανοιχτή θάλασσα, αλλά λόγω Κορονοϊού δεν κατέστη δυνατό. Μαζεύτηκε ένα ποσό, το οποίο το διέθεσε στο σωματείο. Δεν ήταν παρών και για αυτό το βραβείο το παρέλαβε η κα. Κεκκάτου.

Αμέσως μετά βραβεύτηκαν η Μαρία Λαδά, Γενική Γραμματέας του ΔΣ του σωματείου, και η Νηπιαγωγός Μίνα Παπαδάτου, τις οποίες βράβευσε και το Χαμόγελο του Παιδιού. Η βράβευση αφορούσε την εκπαιδευτική δράση του τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Ληξουρίου και της Νηπιαγωγού κας. Μίνας Παπαδάτου, η οποία ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας Ημέρας Α.μεΑ. στόχευε στο να ευαισθητοποιήσει τους μικρές μαθητές στην διαφορετικότητα και τα δικαιώματά τους. Καλέστηκε η Γενική Γραμματέας της Ένωσης κα. Μαρία Λαδά, Άτομο με Αναπηρία, προκειμένου να αναλάβει την ευαισθητοποίησή τους.

Η Μαρία Λαδά κατά την ομιλία της μίλησε με σκληρά λόγια για την εταιρεία, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μη ορθή λειτουργία του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στην παραλία για τα Α.μεΑ. στα Λέπεδα και μαζί με το Δήμαρχο Ληξουρίου τόνισαν ότι έχουν ζητήσει να απομακρυνθεί άμεσα.

Στα τέλος εκδήλωσης το προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Κ.Δ.Η.Φ. παρουσίασαν μια σύντομη θεατρική και μουσική παράσταση “Μετρώ τα κύματα”, επηρεασμένη από τον Κορονοϊό, και τραγούδησαν ελληνικά ακούσματα με τη συνοδεία της κιθάρας του Σπύρου Θεοτοκάτου. Δείτε επιλεγμένες φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Παράλληλα στο χώρου του Δημοτικού Σχολείου υπήρχαν και καλλιτεχνικά έργα των ωφελούμενων. Φωτογραφίες παρακάτω.

ΒΙΝΤΕΟ: Μεταδόθηκε LIVE από τη σελίδα μας στο Facebook και μπορείτε να το δείτε εδώ

Τα έργα των ωφελούμενων:

Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img