Ηχηρό ΟΧΙ Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Ληξουρίου σε έναν ενιαίο Αναπτυξιακό Οργανισμό Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δεύτερο ηχηρό ΟΧΙ του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου σε έναν ενιαίο Αναπτυξιακό Οργανισμό, αυτή τη φορά για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Χτες Τρίτη 24-11-2020 στην 31η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου μέσω τηλεδιάσκεψης ήρθε το θέμα της σύστασης ενός ενιαίου Αναπτυξιακού Οργανισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης με όλους τους Δήμους της Κεφαλονιάς και το Δήμο Ιθάκης. Ήδη ο Δήμος Αργοστολίου και ο Δήμος Ιθάκης έχουν ψηφίσει θετικά μια τέτοια πρόταση.

Να θυμήσουμε ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου είχε στις 31 Αυγούστου 2020 ψηφίσει αρνητικά (κατά της συστασης 12 ψήφοι & 7 υπέρ) για έναν τέτοιο οργανισμό ανάμεσα τότε στο Δήμο Ληξουρίου και στο Δήμο Σάμης. Μάλιστα τότε οι παρατάξεις είχαν αναλύσει ιδιαίτερα τους λόγους άρνησής τους.

Δείτε περισσότερα για την τότε συνεδρίαση:

Ληξούρι: Η Δημοτική Αρχή έφερε πρόταση “έκτρωμα” για το Δήμο – Καταπέλτης οι δημοτικοί σύμβουλοι

Δ. Αραβαντινός: Αυτογκόλ Κατσιβέλη με την Αναπτυξιακή… “Παλλήνης”

Ληξούρι: Η παράταξη του Β. Ρουχωτά για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό που δεν ψηφίστηκε χτες στη συνεδρίαση ΔΣ

Μοσχόπουλος, Γαλάτης, Μαρούλης καταδικάζουν τη Δημοτική Αρχή Ληξουρίου για το καταστατικό του Αναπτυξιακού Οργανισμού

Έτσι, όταν ήρθε πάλι ως θέμα χτες (με διαφορετική μορφή ως προς τους συνολικά Δήμους), όπως ακριβώς περιμέναμε, ψήφισαν πάλι αιτιολογημένα αρνητικά οι δώδεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι με εννέα πλέον θετικούς ψήφους. Συγκεκριμένα αρνητικά ψήφισαν ο Αλέξανδρος Μοσχονάς από τη Δημοτική Αρχή, ο Διονύσης Αραβαντινός (ο μόνος από την παράταξή του!!!), όλη η παράταξη του Βασίλη Ρουχωτά και όλη η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αμέσως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο Αλέξανδρος Παντελιός αντέδρασε στο προφίλ στο Facebook με εκτενές κείμενο δείχνοντας έντονα την αντίδρασή του τόσο για τους Δημοτικούς Συμβούλους που ψήφισαν αρνητικά όσο και για το μέλλον πλέον του Δήμου Ληξουρίου.

Σύμφωνα με τα δικά του λόγια: “Ελπίζουμε αυτές οι αποφάσεις να μην κοστίσουν στο Δήμο Ληξουρίου και οι σύμβουλοι που καταψήφισαν σήμερα να μην μετανιώσουν για αυτή τους τη στάση”.

Δείτε τι ακριβώς έγραψε:

Μάλιστα μετά την αντίδρασή του πολλοί από τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ληξουρίου, αλλά και κάτοικοι της Κεφαλονιάς θέλησαν να του απαντήσουν.

ΒΙΝΤΕΟ της χτεσινής συνεδρίασης (όπως προβλήθηκε LIVE από τη σελίδα μας στο Facebook)

Δείτε επίσης:

LIVE τώρα η 31η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ληξουρίου με 8 θέματα – 24.11.2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται