Ένας θιγμένος Ρουχωτάς, ένας Δήμαρχος με αναληθή λόγο & μία “ανεξάρτητη” Κοινότητα Ληξουρίου;;; (Βίντεο+Εικόνες)

spot_img

Ένας θιγμένος Ρουχωτάς, ένας Δήμαρχος με αναληθή λόγο και μία “Ανεξάρτητη” Κοινότητα Ληξουρίου;;;

Χτες Τρίτη 28-01-2020 πραγματοποιήθηκε η 3η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου, στην αίθουσα Γερασίμου και Αθηνάς Τζουγανάτου  (1ος όροφος),   οδός Παπά Χαρ. Γραικούση, σε πολύ έντονο και ειρωνικό κλίμα, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν:

  1. «Έγκριση προϋπολογισμού Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2020».

2. «Έγκριση πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2020 και ένταξη του στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (Ο.Π.Δ) Δήμου Ληξουρίου οικ. έτους 2020.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

ΒΙΝΤΕΟ

Ουσιαστικά στη συνεδρίαση συζήτησαν για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ληξουρίου για το 2020 παρουσία της Οικονομικής Επιτροπής. Όμως, ο προϋπολογισμός είχε άμεση σχέση με το Τεχνικό πρόγραμμα, που είχαν συζητήσει και ψηφίσει στην προηγούμενη συνεδρίαση στις 22-01-2020. Και κάπως έτσι συνέβησαν όλα…. Καυγάδες, ειρωνείες, χτυπήματα κάτω από τη μέση μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρόβλημα; Μα φυσικά το ότι ψηφίστηκε με 9 ψήφους τότε το Τεχνικό πρόγραμμα του κ. Βασίλη Ρουχωτά, αλλά ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης τελικά πέρασε το δικό του με 4 ψήφους λόγω μη εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας. Περισσότερα εδώ.

Ο προϋπολογισμός για το 2020 ήρθε στη συνεδρίαση από τη δημοτική αρχή έχοντας υπόψιν μόνο το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής. Ο κ. Ρουχωτάς θύμισε τον τρόπο με τον οποίο έγινε τότε η ψηφοφορία και ενημέρωσε ότι έχει παραδώσει εμπρόθεσμα δικό του προϋπολογισμό πάνω στο δικό του τεχνικό πρόγραμμα.

Κατά τη συνεδρίαση ο κ. Βασίλης Ρουχωτάς επέμεινε ότι και ο δικός του Προϋπολογισμός έπρεπε να μπει στη διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του. Του απάντησε η Πρόεδρος του Συμβουλίου, κα. Αδαμαντία Καμινάρη, και ο Δήμαρχος πως δεν είχε το δικαίωμα, καθώς δεν είχε εισήγηση από την Οικονομική υπηρεσία. Ο κ. Ρουχωτάς δήλωσε ότι κανείς δεν τον είχε ενημερώσει παρόλο που είχε δώσει στην ώρα του την πρότασή του, όπως δεν ήταν ενημερωμένος τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Βαγγέλης Βαλλιάνος για το ότι ήθελε εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία το δικό τους τεχνικό πρόγραμμα.

Στην επιμονή του αυτή ο Δήμαρχος του απάντησε σε υψηλούς τόνους και με έντονο εκνευρισμό: “Μιλάς και εσύ που καλείς τους υπαλλήλους του Δήμου απειλώντας τους ότι θα καλέσεις τον εισαγγελέα αν δεν γράψουν την απόφαση όπως θες”.

Εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε πανικός στην αίθουσα με τους δημοτικούς συμβούλους δυσαρεστημένους και απορημένους. Ο κ. Ρουχωτάς φώναζε ότι είναι ψέμα και υποστήριξε: “Ασφαλώς και κάλεσα στο τηλέφωνο πολλές φορές ναι, αλλά ποτέ μου δεν απείλησα κανέναν με εισαγγελέα. Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Είναι απαράδεκτο! Ψεύτης δεν υπήρξα ποτέ μου!!!”, καλώντας το Δήμαρχο να το πάρει πίσω. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του τον υποστήριξαν άμεσα. Ο κ. Δημήτρης Μαντζουράτος παρενέβη για να πει “μακρυά από τους εργαζόμενους!”, καθώς όπως ήταν φυσικό το πίστεψε. Φυσικά μετά έδειξε να κρατάει αποστάσεις για το αν ήταν αληθές το συμβάν υποστηρίζοντας “Δεν ξέρω”. Άμεση όμως ήταν η αντίδραση του κ. Διονύση Αραβαντινού, ο οποίος πήρε το μέρος του κ. Ρουχωτά αναφέροντας ότι: “Ο κ. Ρουχωτάς μπορεί να είναι εκρηκτικός, αλλά το να απείλησε κάποιον με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις είναι αδύνατο και ανόητο!”

Σε όλη αυτήν την αναστάτωση έκανε την έκπληξη η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία επιβεβαίωσε μάλιστα τα λεγόμενα του κ. Ρουχωτά ότι ναι μεν κάλεσε στο τηλέφωνο και με μια πίεση σε εισαγωγικά, όπως είπε, αλλά ουδέποτε απείλησε με εισαγγελέα.

Έτσι, στο τέλος αναγκάστηκε ο Δήμαρχος να δηλώσει ότι έκανε λάθος και ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το κακό όμως είχε γίνει… ένας άνθρωπος εντελώς ξαφνικά συκοφαντήθηκε ΔΗΜΟΣΙΑ με άκομψο τρόπο στην προσπάθεια του Δημάρχου μάλλον να αμυνθεί ή γιατί τον είχαν ενημερώσει λανθασμένα οι συνεργάτες του!;

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο οποιοσδήποτε με ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ μπορεί να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο και ειδικά ένας Δήμαρχος, που εκπροσωπεί τους κατοίκους της Παλικής. Είναι ακατανόητο και είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοια πράξη.

Παρόλο που μόνο ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής τέθηκε σε ψηφοφορία, ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι (η παράταξη του κ. Ρουχωτά και ο κ. Διονύσης Πρεντάνος) ψήφισαν υπέρ του κ. Ρουχωτά. Οι υπόλοιποι ψήφισαν κατά με μόνη εξαίρεση την παράταξη της δημοτικής αρχής και τον κ. Άγγελο Γαλάτη.

Άλλο ένα συμβάν δεν πέρασε απαρατήρητο. Όταν μίλησε η Κοινότητα Ληξουρίου, η οποία δηλώνει ανεξάρτητη. Ειπώθηκε από εκπροσώπους της Κοινότητας με έντονο ύφος στην ουσία ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να ακολουθούν τις προτάσεις της δημοτικής αρχής, καθώς αυτούς ψήφισε ο κόσμος, και να μην τους καθυστερούν, γιατί με αυτό τον τρόπο καθυστερούν και τα χρήματα για την Κοινότητα Ληξουρίου αλλά και για το ίδιο το Ληξούρι. Μάλιστα τονίστηκε ότι χωρίς τα χρήματα η Κοινότητα είναι διακοσμητική. “Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση.” Όλα αυτά από μια ανεξάρτητη αρχή…

Όλοι αμέσως τους απάντησαν (εκτός από τη δημοτική αρχή) ότι αν ισχύει αυτό, τότε δεν χρειάζεται να γίνεται και δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα η νέα δημοτική σύμβουλος κα. Ελένη Λουκέρη ανέφερε ότι “μόνο το τεχνικό πρόγραμμα του κ. Ρουχωτά ανέφερε για το νερό, που δεν είχε του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος λέει ότι θα το βάλει σε πρόγραμμα. Περιμέναμε ότι θα πείτε ότι το τεχνικό μας πρόγραμμα έπρεπε να είχε περάσει, που υπερψηφίστηκε”. Να θυμίσουμε ότι το νερό ήταν ένα βασικό θέμα που η Κοινότητα είχε προβάλει σε παλιότερη συνεδρίαση.

Ο κ. Αραβαντινός ανέφερε προς την Κοινότητα ότι “Δεν είναι η πρέπουσα στάση αυτή. Είναι νουθεσιακή. Έπρεπε να είστε περισσότερο προσεχτικοί. Είχατε κάνει μόνο μια εικαστική παρουσίαση για το νερό καταθέτοντας απλά τις ευαισθησίες και τις αγωνίες σας.”

Στο δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης ψήφισαν όλοι κατά εκτός από την δημοτική αρχή και τον κ. Γαλάτη.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img