spot_img
spot_img

Δήμος Ληξουρίου: Ψήφισμα για το προσφυγικό

spot_img

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Oι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νέο κύμα προσφύγων επιβεβαιώνουν, ότι η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ακολούθησαν πιστά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι αυτή που ευθύνεται για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων στα νησιά και τα σύνορα της χώρας μας, ως αποτέλεσμα της διάλυσης χωρών και του ξεριζωμού λαών.

Τα σχέδια τους για τον έλεγχο της ενέργειας, των αγωγών, των αγορών και σφαιρών επιρροής, που έρχονται σε σύγκρουση με αυτά των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων(Ρωσία-Κίνα), είναι αυτά που οδήγησαν στη διάλυση ολόκληρων κρατών (Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία) και προκαλούν τα κύματα των ξεριζωμένων.

Αυτά τα σχέδια έδωσαν το «πράσινο φως» στην τουρκική επιθετικότητα για την εισβολή της στη Συρία, για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στη Λιβύη και στην Ανατολική Μεσόγειο και ανοίγει παραπέρα το δρόμο, με όχημα το προσφυγικό, για να επιβάλει τις απαράδεκτες επιδιώξεις της εναντίον της χώρας μας.

Είναι ενδεικτική η στάση της σημερινής Κυβέρνησης στη σύνοδο των πρέσβεων του ΝΑΤΟ, που έβαλε ως μόνη προϋπόθεση για την παραπέρα ΝΑΤΟική στήριξη στην τουρκική εισβολή στη Συρία, να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τους πρόσφυγες. Ουσιαστικά έτσι, κάνει αποδεκτή την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την καταπάτηση των συμφωνιών που καθορίζουν τα σύνορα γενικότερα (π.χ. Συμφωνία της Λωζάννης).

Οι δρόμοι επίσης που ανοίγει η ευρωενωσιακή δύναμη της Frontex είναι επικίνδυνοι, αφού ουσιαστικά γίνεται «επιδιαιτητής» στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σε μια περίοδο που δρομολογούνται επικίνδυνα σχέδια συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία.

Αν κάτι επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω, είναι ότι η πολιτική τής εμπλοκής στα παραπάνω σχέδια οδηγεί στον διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε νησιά και σύνορα και είναι η πηγή του προβλήματος και όχι η λύση του.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρουμε και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους ακρίτες μας, καθώς και τον Ελληνικό Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας που υπερασπίζονται τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας. 

Υποκλινόμαστε με σεβασμό επιδεικνύοντας την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους. Στεκόμαστε ηθικά και υλικά, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας,  κοντά τους και καλούμε την κυβέρνηση να παράσχει κάθε μέσο και διευκόλυνση στο δύσκολο έργο τους.

Τα γεωπολιτικά παιχνίδια του Ερντογάν, που χρησιμοποιεί και ωθεί καθημερινώς διογκούμενα κύματα προσφύγων και μεταναστών που γίνονται έρμαια διακινητών, αλλά και κυβερνήσεων, δεν θα περάσουν. Απαιτούμε να σταματήσει η διαπόμπευση και ο εξευτελισμός ταλαιπωρημένων ανθρώπινων ψυχών που, στην απέλπιδα προσπάθειά τους για αναζήτηση καλύτερης τύχης, χρησιμοποιούνται σαν πιόνια στην πολιτική σκακιέρα.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας επιβάλλεται να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν τον Τούρκικο επεκτατισμό και τις πρακτικές Ερντογάν. Η λύση για το λαό μας είναι να καταργηθούν οι απαράδεκτες συμφωνίες της ΕΕ (Κανονισμοί του Δουβλίνου, Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, που έτσι κι αλλιώς έχει καταστεί ανενεργή), για να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες  και μετανάστες από νησιά και σύνορα.

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ληξουρίου

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται