Τι μας άρεσε & Τι δεν μας άρεσε από την 9η συνεδρίαση ΔΣ Δ. Ληξουρίου

spot_img

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε σε έντονο πάλι κλίμα η 9η τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου, η οποία έγινε στην αίθουσα Γερασίμου και Αθηνάς Τζουγανάτου  (1ος όροφος), οδός Παπά Χαρ. Γραικούση, προκειμένου να συζητηθεί το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με την πρόσκληση. Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:40 και ολοκληρώθηκε στις 20:00 περίπου το βράδυ.

Περισσότερα για τις αποφάσεις και τις ομιλίες με φωτογραφίες και βίντεο εδώ.

Όμως, τι πραγματικά μας άρεσε και τι δεν μας άρεσε από τη χτεσινή συνεδρίαση.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Οι με μέτρο εποικοδομητικές εντάσεις, γιατί κάνουν ενδιαφέρουσες όλες τις συνεδριάσεις.
  • Οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων είχαν βάση και πραγματικό ενδιαφέρον. Ίσως για αυτό και οι χτεσινές έντονες διαφωνίες και οι εκνευρισμοί.
  • Η παρουσία εκπροσώπων από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου για να απαντήσουν για τον προϋπολογισμό, που ετοίμασαν, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, που απουσίαζε κάποιος εκπρόσωπος της τεχνικής υπηρεσίας.
  • Η συνεδρίαση κράτησε συνολικά μόνο 2,5 ώρες. Χρόνος ρεκόρ, αν και είχε μόνο ένα θέμα ημερήσιας διάταξης.

ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα
  • Η συνεχής επανάληψη των απόψεων ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων (μπορείτε να το συμπεράνετε από ένα γρήγορο τρέξιμο του βίντεο) και η διαρκής ανταπάντηση μεταξύ τους. Μας κουραζεί τρομερά και δεν προσφέρει τίποτα ούτε στους ίδιους ούτε στη συνεδρίαση. Μια φορά να τα λέτε. Μη φοβάστε αρκεί για να τα εμπεδώσουμε.
  • Η αναφορά διαρκώς σε πολιτικά κόμματα και οι καβγάδες με υπονοούμενα για το κόμμα στο οποίο ανήκει ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να μένει μακριά από κόμματα και παρατάξεις. Να κοιτάει μόνο το καλό του Δήμου και να μην ακολουθεί αποφάσεις και κατευθύνσεις από τα πολιτικά κόμματα, στα οποία ανήκουν.
  • Δεν είχαμε όλα τα οικονομικά στοιχεία στα χέρια μας, έτσι ώστε να μπορούμε να ακολουθήσουμε τη συζήτηση, η οποία είναι και δημόσια, και να βγάλουμε συμπεράσματα για τα έξοδα και τα έσοδα του Δήμου.
  • Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι φαίνονται έντονα κουρασμένοι και άτονοι. Ούτε μιλούν. Ούτε έχουν ποτέ ερωτήσεις. Ούτε καν δείχνουν να ασχολούνται. Καταλαβαίνουν τι γίνεται τουλάχιστον;
  • Κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ακόμα και με μικρόφωνο δεν καταφέρνουν να ακούγονται. Γιατί;; Κοντά στο μικρόφωνο για να μην παραπονιέται και ο κόσμος.

ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img