spot_img
spot_img

Γράφονται έως & τώρα ανακοινώσεις για τη 15η συνεδρίαση ΔΣ του Δήμου Ληξουρίου, που τελικά ΔΕΝ έγινε! Όλο το χρονικό

spot_img

Η πολυσυζητημένη 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ληξούρι, που τελικά ΔΕΝ έγινε!

Πολλά γράφτηκαν, πολλές και οι ανακοινώσεις! Ακόμη (ώρες πριν αλλάξει το έτος) η Δημοτική Αρχή ασχολείται με το θέμα!!!

Γύρω στις 14:00 σήμερα Τρίτη 31/12 μάλιστα το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ληξουρίου δημοσίευσε μια δεύτερη ΝΕΑ ανακοίνωση (μέσα στην ίδια ημέρα) αρκετά ειρωνική, η οποία δημοσιεύτηκε στις 20:00 το βράδυ και στη σελίδα στο Facebook. Άραγε ποιός εργάζεται στο Δήμο Ληξουρίου τέτοια ώρα (20:00 το βράδυ στο Facebook) Παραμονή Πρωτοχρονιάς;; Η διαχειρίστρια είναι γνωστή-άγνωστη φυσικά!


Αλλά ας τα πάρουμε όμως από την αρχή!

Αρχικά, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου, κα. Αδαμαντία Καμινάρη, προσκαλεί με ανακοίνωση στην 15η συνεδρίαση.

Στη συνέχεια τη Δευτέρα 30/12/2019, την ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου, 10 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συμβουλίου έστειλαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Με πρόσκληση της πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ληξουρίου η οποία απεστάλει στους Δημοτικούς Συμβούλους την 24η Δεκεμβρίου το μεσημέρι, συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Ληξουρίου σε συνεδρίαση την 30η Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 με μοναδικό θεμα συζήτησης :

Έγκριση τροποποίησης Ο.Χ.Ε Παλικής

Η ΟΧΕ αποτελεί ένα σοβαρό  χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου η περιοχή μας να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν από τους σεισμούς του ’14 και πιστεύουμε ότι η απαίτηση του Δημάρχου για την αναθεώρηση της  είναι  επιζήμια για το Δήμο μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι  υπογραφούμε κατωτέρω κατά αλφαβητική σειρά σχετικα με την ΟΧΕ  Παλικής έχουμε να παρατηρήσουμε.

1) Η μελέτη για την σύνταξη της πρότασης για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Παλικής (Ο.Χ.Ε. Παλικής) έγινε από την Περιφέρεια Ιονίων  Νήσων και επομένως ο Δήμος Ληξουρίου είναι αναρμόδιος για την έγκριση τροποποίησης της ΟΧΕ Παλικής.

2) H προσπάθεια για την σύνταξη της ΟΧΕ Παλικής άρχισε την 25η Ιανουαρίου 2016 και ολοκληρώθηκε την 27η Δεκεμβρίου 2017 δηλαδη διήρκεσε δυο ολόκληρα χρόνια.

3) Για την σύνταξη της μελέτης συστήθηκε επιτροπή στην οποία από πλευράς Παλικής συμμετείχαν

Οι κκ  Αλεξ. Μοσχονας,  Γεώργιος Κατσιβέλης και Δημήτριος Μαρκέτος ήτοι το μισό συμβούλιο του νύν Δήμου Ληξουρίου καθώς και εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων

  • Του τότε ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
  • Του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Παραρτημα Κεφαλονιάς)
  • Του Συλλογου ΥΠΕΡΙΩΝ
  • Του Συλλόγου ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ
  • Της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου
  • Των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ληξουρίου

4) Μετά από επαφή με περιφερειακούς συμβούλους πληροφορηθήκαμε οτι ουδεμία διαδικασία έχει ανακινηθεί για την αναθεώρηση της ΟΧΕ Παλικής εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δηλαδή του Φορέα ο οποίος συνέταξε την ΟΧΕ και ο οποίος θα εγκρίνει και θα χρηματοδοτήσει την υλοποίηση της.

5) Μέχρι σήμερα ούτε ο Δήμαρχος ούτε και οιοσδήποτε άλλος υπηρεσιακός παράγων μας ενημέρωσε για τους λόγους οι οποίοι επιβάλουν την αναθεώρηση της ΟΧΕ Παλικής.

6) Τέλος μέχρι σήμερα 30 Δεκεμβρίου  2019 και ώρα 9πμ ουδεμία σχετική εισήγηση επ αυτού του τόσο σοβαρού θέματος έχει σταλεί στους Δημοτικούς Συμβούλους

Με αυτά τα δεδομένα η εσπευσμένη πρόταση του Δημάρχου Ληξουρίου για  την αναθεώρηση  της ΟΧΕ Παλικής όπως εισάγεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς υποδηλώνει:

  • πλήρη άγνοια του θέματος
  • ασέβεια προς το περιφερειακό συμβούλιο στο σύνολο του
  • ασέβεια και απαξίωση προς τους συμπολίτες μας εκπροσώπους των φορέων οι οποίοι έλαβαν μέρος στην κατάρτιση της ΟΧΕ

7) Tέλος προσβάλλει βάναυσα τους Δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ληξουρίου οι οποίοι καλούνται χωρίς εισήγηση να αποφασίσουν για ένα τόσο σοβαρο θέμα.

Με αυτά τα δεδομένα εμείς δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Δεκεμβρίου ανεύθυνες και επικίνδυνες για τον τόπο αποφάσεις, και καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει το θέμα, προκειμένου, αφού αποδείξει την αναγκαιότητα της αναθεώρησης της ΟΧΕ τότε και μόνο τότε, να συζητήσουμε το θέμα μετά από κατάλληλη προετοιμασία.

Παράλληλα  δηλώνουμε  ότι θα διαφυλάξουμε, χωρίς καμία υποχώρηση, τα συμφέροντα των συνδημοτών μας και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που μπορεί να φέρει ευημερία στον τόπο μας.

Ληξούρι 30 Δεκεμβρίου 2019

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αραβαντινός  Διονύσης

Αραβαντινός Ζαφείρης Νικος

Βεντούρας Νεστωρ

Γαλάτης   Αγγελος

Λουκέρης  Βαγγέλης

Μαρουλης  Διονύσης

Μοσχόπουλος  Ανδρέας

Παπαδατος  Σωκράτης

Πρεντάνος  Διονύσης

Ρουχωτάς Βασίλης


Και φτάνουμε τη Δευτέρα στις 18:00. Λίγο μετά τις 18:20 ξεκινάει η συνεδρίαση δίχως την απαραίτητη απαρτία Δημοτικών Συμβούλων, όπως θα δείτε και στο βίντεο. Έλειπαν, όπως όλοι περιμέναμε, όλοι οι παραπάνω υπογράφοντες. Επίσης, έλειπε από την παράταξη του Δημάρχου ο κ. Α. Μοσχονάς και σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μόνο ο κ. Βαλλιάνος και ο κ. Καππάτος ήταν εκεί, αλλά δεν δήλωσαν παρόντες. Βρέθηκαν εκεί μόνο για να πουν ουσιαστικά ό,τι ανέφεραν και οι παραπάνω υπογράφοντες της πρώτης ανακοίνωσης. Μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο τι είπαν ακριβώς.

Να σημειώσουμε ότι σε όλα σχεδόν τα δημοτικά συμβούλια ακούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους να ζητάνε το αυτονόητο. Να τους στέλνονται με e-mail οι εισηγήσεις των θεμάτων αρκετές ημέρες πριν και όχι την τελευταία στιγμή. Γενικότερα έχει ειπωθεί ότι οι εισηγήσεις τους στέλνονται σχεδόν την ίδια ημέρα του δημοτικού συμβουλίου το πρωί ή και αργότερα και δεν προλαβαίνουν να προετοιμαστούν.

ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σήμερα Τρίτη 31/12/2019 το πρωί με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ληξουρίου, κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ανέφερε:

“Σε σχέση με το Δελτίο Τύπου που αφορά στην ΟΧΕ Παλικής και είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα και υπογράφεται από τους Δημοτικούς Συμβούλους των δύο παρατάξεων του κ.Αραβαντινού και του κ.Ρουχωτά έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
1. Ασφαλώς και έχουν λάβει όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εισήγηση για το θέμα αναλυτική και συγκεκριμένη σε σχέση με την πρότασή μας.
2. Δεν υποστηρίξαμε σε καμία περίπτωση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου είναι αρμόδιο να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ την τροποποίηση της ΟΧΕ , εκείνο που πιστεύουμε είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου είναι αναγκαίο να εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την τροποποίηση της ΟΧΕ.
3. Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΧΕ και αυτό τον προϋπολογισμό δεν πάμε να τον αναθεωρήσουμε αλλά να τον τροποποιήσουμε ως προς τις στοχευμένες δράσεις που συναποφάσισε η επιτροπή Διαβούλευσης.
4. Το γεγονός ότι στην επιστολή αναφέρουν ότι μετά από επαφή που είχαν με Περιφερειακούς Συμβούλους δεν προκύπτει ανακίνηση του θέματος αναθεώρησης της ΟΧΕ μας επιβεβαιώνει πλήρως αφού εμείς προτείνουμε τροποποίηση της υπάρχουσας χωρίς αναθεώρηση.
5. Την ανάγκη της τροποποίησης επιβεβαιώνει το γεγονός της καθυστέρησης ή της αδράνειας εμπλεκομένων φορέων στην μελέτη και υλοποίηση δράσεων, αφού από όσους φορείς έχουν αναλάβει να υποβάλουν προτάσεις μόνο ο Δήμος έχει ξεκινήσει την ωρίμανση μελετών.
6. Εκτενή αναφορά έγινε και στο τελευταίο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου που συζητήθηκαν θέματα της ΟΧΕ μεταξύ άλλων και ήταν παρόντες τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι κύριοι Αραβαντινός και Ρουχωτάς.
7. Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τους επικεφαλείς των παρατάξεων στο γραφείο του την Πέμπτη 19/12 για ενημέρωση και συζήτηση για την ΟΧΕ και για την κατανομή της έκτακτης επιχορήγησης των 2.000.000 από το πρόγραμμα Φιλόδημος και παραβρέθηκε μόνο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Μαντζουράτος , αυτό από μόνο του εξηγεί και τη στάση των δύο παρατάξεων που συνυπογράφουν το κείμενο.
8. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο από τη μια να υποστηρίζουν ότι η ΟΧΕ αποτελεί σοβαρό χρηματοδοτικό εργαλείο και από την άλλη να μη συμμετέχουν ούτε στην ενημέρωση-συζήτηση όταν τους προσκάλεσε ο Δήμαρχος αλλά ούτε και στο Δημοτικό Συμβούλιο που τους δίνεται η δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
9. Γίνεται πλέον σαφές στον λαό της Παλικής αφενός ότι τα περί συνεργασίας και στήριξης των προτάσεων για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας «προσκρούουν» στην πολιτική εκμετάλλευση και το αντιπολιτευτικό σχεδιασμό τους, αφετέρου υπάρχει πλήρη άγνοια του θέματος της ΟΧΕ αφού δεν έχουν παρακολουθήσει την πορεία και εξέλιξή της σε κανένα επίπεδο μέχρι σήμερα και για το λόγο αυτό δεν έχουν να καταθέσουν προτάσεις αλλά περιορίζονται στο να κριτικάρουν τις δικές μας και να αντιπολιτεύονται τις πρωτοβουλίες που ως υπεύθυνη Διοίκηση κρίνουμε σκόπιμο να πάρουμε προκειμένου να προχωρήσει η ΟΧΕ Παλικής.”


Αμέσως μετά έγραψαν τα παρακάτω οι κ. Δ. Αραβαντινός και κ. Ρουχωτάς:

Επειδή η διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου απαιτεί σοβαρότητα αντίστοιχη της βαρύτητας τους,  σκόπιμο θα ήταν για τον αξιότιμο κ Δήμαρχο να δημοσιεύσει την γραπτή πρόσκληση με την οποία προσεκάλεσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να τους ενημερώσει για τις προθέσεις του περί της  ΟΧΕ Παλικής.

SCRIPTA MANENT κ Δήμαρχε

τα οποία και αποδεικνύουν την σοβαρότητα ενός εκάστου εν συνόλω.

Τέλος είναι βέβαιον ότι καμία παράταξη δεν θα αποχωρούσε από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επικαλούμενη πρόχειρη και καθυστερημένη εισήγηση σε ένα θεμα εάν ο επικεφαλής της είχε ενημερωθεί αναλυτικά από τον Δήμαρχο.

Ληξουρι 31 Δεκεμβρίου 2019

Διονύσης  Αραβαντινός

Βασίλης   Ρουχωτας


Την ίδια κιόλας ημέρα ο Δήμος Ληξουρίου βγάζει και ΔΕΥΤΕΡΗ ανακοίνωση γύρω στις 14:00 (με αυτήν να ανεβαίνει στις 20:00 το βράδυ Παραμονή Πρωτοχρονιάς και στη σελίδα του Δήμου στο Facebook / Δε γνωρίζουμε με σιγουριά αν είναι η επίσημη σελίδα. Όμως, η διαχειρίστρια έχει γίνει γνωστή πλέον.) αναφέροντας τα παρακάτω με ευδιάκριτη ειρωνία:

“Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου με 9 θέματα.Σα δεν ντρέπονται!!Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς και παραμονή Αποκοπής να κάνουν Συμβούλιο…Εμείς στο Ληξούρι που έχουμε λύσει όλα τα θέματα την περίοδο των εορτών δεν κάνουμε Συμβούλιο και αν κατά λάθος ζητήσουμε να γίνει κανένα για να προχωρήσουν ζητήματα του Δήμου μας, η Αντιπολίτευση με το “στρίβειν δια της απαρτίας” αποκαθιστά την τάξη…Χθες λοιπόν δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση που είχε ένα και μοναδικό θέμα, τη συζήτηση για την τροποποίηση της ΟΧΕ Παλικής.Ψάχνοντας δικαιολογίες άλλοι είπαν ότι άργησε η εισήγηση , άλλοι ότι δεν τους άρεσε η εισήγηση , άλλοι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου είναι αναρμόδιο , άλλοι ότι είναι προπαραμονή Πρωτοχρονιάς…Η πραγματικότητα όμως είναι ότι στα χέρια τους είχαν την πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο από την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου και θα μπορούσαν αν μη τι άλλο να έχουν προετοιμάσει κάποιες προτάσεις αφού η εγκεκριμένη ΟΧΕ είναι μια και γνωστή από το 2017 όπως οι ίδιοι ομολόγησαν.Εμείς λοιπόν εφόσον δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση, θεωρούμε υποχρέωσή μας να θέσουμε υπόψιν του λαού της Παλικής τις προτάσεις που καταθέσαμε προκειμένου να συμπεριληφθούν στην τροποποίηση και τις αφήνουμε στην κρίση του καθενός όσον αφορά στο βαθμό αναγκαιότητας και σοβαρότητας της καθεμιάς εξ αυτών.Αυτά που ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ και ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ είναι:α) Δημιουργία λαογραφικού Μουσείου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην Αγία Θέκλη με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών…..Προϋπολογισμός δράσης 342.000 ευρώ.β) Προώθηση των τοπικών προϊόντων σε αγορές τουριστικών στόχων και υποστήριξη των παραγωγών Παλικής….Προϋπολογισμός δράσης 375.000 ευρώ.γ) Ανάδειξη του περιπατητικού τουρισμού και δημιουργία δικτύων και διαδρομών μονοπατιών (Καμηναράτων , Γιούτι , Κλεισούρας , Αρχαίας Πάλλης κτλ περιλαμβάνει σηματοδότηση μονοπατιών , καθαρισμός , χαρτογράφηση κτλ…….Προϋπολογισμός δράσης 229.000 ευρώ.δ) Παροχή επενδυτικών κινήτρων για την ίδρυση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε συνάφεια με τη στρατηγική της ΟΧΕ (επισκέψιμα ελαιοτριβεία , τυροκομεία , οινοποιϊα , καταλύματα κτλ)…Προϋπολογισμός δράσης 5.730.000 ευρώ.ε) Εφαρμογή συστήματος τηλεϊατρικής και τηλεειδοποίησης για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της Παλικής με δυνατότητα επέκτασης σε όλα τα Ιόνια Νησιά…Προϋπολογισμός δράσης….400.000 ευρώ.στ) Μελέτες και έργα αντιπυρικής προστασίας Παλικής….Προϋπολογισμός 1.300.000 ευρώ.ζ) Υδρογεωλογική μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Παλικής και έργα για την αύξηση και αξιοποίηση υδάτινων πόρων , επικαιροποίηση μελετών φραγμάτων και διασφάλισης της ποιότητας του ύδατος….Προϋπολογισμός δράσης 3.600.000 ευρώ.η) Κυκλοφοριακές μελέτες και έργα οδικής ασφάλειας στις περιοχές Μέγας Λάκος, Ξι , Κουνόπετρα , Πετανοί και Αθέρας (περιλαμβάνει οδοποίϊα , πεζοδρομήσεις , αναπλάσεις και ηλεκτροφωτισμό στις παραπάνω περιοχές)….προϋπολογισμός δράσης 3.000.000 ευρώ.θ) Ανάδειξη των στοιχείων της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της υπαίθρου της Παλικής με έμφαση στις ξερολιθικές δομές (αψίδες , γεφύρια , μύλους , πετροκαλύβες κτλ)…Προϋπολογισμός δράσης 1.000.000 ευρώ.ι) Έργα οδικής ασφάλειας στο Δημοτικό και Αγροτικό δίκτυο της Παλικής…..Προϋπολογισμός 3.000.000 ευρώ.ια) Μελέτες και έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε Δημοτικά κτίρια , αντλιοστάσια , βιολογικό , Δημοτικό φωτισμό κτλ….Προϋπολογισμός δράσης 4.650.000 ευρώ.ιβ) Δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών στο λιμάνι Ληξουρίου….Προϋπολογισμός δράσης 5.000.000 ευρώ.ιγ) Έργα ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο των περιοχών Λεγατάτα-Αγ.Σπυρίδωνα και Δεμπονεράτα-Λογγός Λεπέδων που περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις και δημιουργία ποδηλατοδρόμων…Προϋπολογισμός δράσης 1.000.000 ευρώ.ιδ) ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ….Δημιουργία μόνιμης δομής Τεχνικής Βοήθειας ΟΧΕ…Προϋπολογισμός 400.000 ευρώ.Θεωρούμε ότι με δεδομένη την υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου είναι πανθομολογούμενη η ανάγκη δημιουργίας δομής υποστήριξης της ΟΧΕ που θα παρέχει Τεχνική βοήθεια τόσο σε επίπεδο μελετών όσο και στην προετοιμασία των απαραίτητων Τεχνικών Δελτίων , του Προγραμματισμού , των Τευχών Δημοπράτησης και γενικότερα της ωρίμανση των έργων.Παράλληλα θα λειτουργήσει ως φορέας εξεύρεσης πόρων μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και άλλων πηγών χρηματοδότησης.Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις που ευελπιστούμε να συμπληρώσουν τις υπάρχουσες που προχωράμε με μελέτες και ωρίμανση όπως είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ληξουρίου , η πρόσβαση στην Πλατιά Άμμο και το Παρατηρητήριο στα Καμιναράτα.Όποιος έχει να προτείνει κάτι στην κατεύθυνση των ειδικών στόχων των αξόνων της Στρατηγικής της ΟΧΕ είναι ευπρόσδεκτος.Εμείς δηλώνουμε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων έργων μέσω της ΟΧΕ.Ξέρουμε ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος και ο χρόνος πιέζει.Θα παλέψουμε όμως με όλες μας τις δυνάμεις και θα αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο θεμιτό ή αθέμιτο.Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά , Καλή Αποκοπή και Καλή Χρονιά!!
Από το γραφείο τύπου του Δήμου Ληξουρίου”


Τώρα γιατί υπάρχουν δύο ανακοινώσεις μέσα σε μια ημέρα και μάλιστα Παραμονή Πρωτοχρονιάς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η μία από την άλλη…. Τα σχόλια δικά σας!!!

spot_img

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται