Το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2026, το κέντρο του Αργοστολίου γέμισε με τις αγαπημένες μελωδίες της κεφαλονίτικης καντάδας, στο πλαίσιο της μουσικής περατζάδας από την Αντρική Χορωδία του Δήμου Αργοστολίου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ματίνα Σπυράτου
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 21:30 από τον χώρο των Δικαστηρίων, με τον μουσικό περίπατο μίας περίπου ώρας να διασχίζει το Λιθόστρωτο και να καταλήγει στην Πλατεία Καμπάνας, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία σε κατοίκους και επισκέπτες που ακολούθησαν τη διαδρομή και απόλαυσαν τις μελωδίες από τα καταστήματα και τα σημεία της πόλης.
Τη μουσική διεύθυνση είχε ο Άγγελος Μουρελάτος, ο οποίος συνόδευε με την κιθάρα του την Ανδρική Χορωδία, ενώ στο ακορντεόν ήταν ο Γρηγόρης Βλαχούλης, συμπληρώνοντας ιδανικά τον χαρακτηριστικό ήχο της επτανησιακής μουσικής παράδοσης.
Οι γνώριμες καντάδες δημιούργησαν μια ιδιαίτερα ζεστή και νοσταλγική ατμόσφαιρα, με το κοινό να τραγουδά μαζί με τους χορωδούς και να χειροκροτεί θερμά σε κάθε στάση της διαδρομής.
Η μουσική αυτή βόλτα αποτέλεσε ακόμη μία όμορφη καλοκαιρινή πολιτιστική δράση αναδεικνύοντας την πλούσια μουσική κληρονομιά της Κεφαλονιάς και διατηρώντας ζωντανή την παράδοση της καντάδας στους δρόμους της πόλης.
ΒΙΝΤΕΟ
Ανεβαίνει τώρα…
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Περισσότερες θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook ή στο άλμπουμ στο τέλος του άρθρου.



















