Δημοσκόπηση Opinion μεταξύ υπουργών ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ – Χαώδεις οι διαφορές, ποιοι προηγούνται

spot_img

Μια νέα – διαφορετική – δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll με αφορμή τον ένα χρόνιο διακυβέρνησης ΝΔ συγκρίνει τους υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο σύνολό του το κυβερνητικό έργο, σύμφωνα με την έρευνα της OPINION POLL αντιμετωπίζεται θετικά από το 62% και ότι η συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού αντιμετωπίζεται θετικά από το 65%.

Στην εν λόγω δημοσκόπηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μακράν μπροστά στα θέματα Αυτοδιοίκησης (60%) , Υγείας (60,8%) και Ψηφιοποίησης του κράτους (61,8%) και φυσικά τα credits τα πιστώνονται οι αντίστοιχοι υπουργοί Τ. Θεοδωρικάκος, Β. Κικίλιας και Κυρ. Πιερρακάκης. Επίσης πολύ υψηλή βαθμολογία συγκεντρώνει η Εξωτερική Πολιτική (59,6%) υπό τον Νίκο Δένδια, και Αμυνας (55,5%) υπό τον Ν. Παναγιωτόπουλο. Ακολουθούν η Πολιτική στα θέματα Οικονομίας (49.4%) υπό τον Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων ( 44.2%) υπό τον Αδ. Γεωργιάδη.

Στην κορυφή των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως προς την αξιολόγηση της απόδοσης, του έργου, αλλά και της συνολικής παρουσίας τους είναι οι Βασίλης Κικίλιας (58,4%), Τάκης Θεοδωρικάκος (55.5%) και οι Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό εκτίμησης 54%.

Ακολουθούν ο Κ. Χατζηδάκης με 51.5% , ο Χ. Σταικούρας με 50% , ο Άδωνις Γεωργιάδης με 45.5%, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 45% και η Νίκη Κεραμέως με 45%

Στην εν λόγω δημοσκόπηση, συγκρίνονται οι υπουργοί Μητσοτάκη με τους αντίστοιχους της τελευταίας περιόδου της κυβέρνησης Τσίπρα.

Και στα δεκαπέντε «ζευγάρια» υπουργών υπερτερούν οι σημερινοί υπουργοί κάποιοι μάλιστα με… χαώδεις διαφορές.

Στην κορυφή ο Τάκης Θεοδωρικάκος που προηγείται με 56,5% έναντι 17,5% του Αλέξη Χαρίτση που οδηγεί σε μια διαφορά προτίμησης 39%. Ακολουθεί ο Β. Κικίλιας έναντι Α. Ξανθού με 56.5% έναντι 21.5% δηλαδή διαφορά 38.5%, ο Κ. Πιερρακάκης έναντι Ν. Παππά με 56% έναντι 18% δηλαδή διαφορά 38%, ο Μ. Χρυσοχοΐδης έναντι της Ο. Γεροβασίλη με 55.5% έναντι 20.5% δηλαδή διαφορά 35%, ο Ν. Δένδιας έναντι του Γ. Κατρούγκαλου με 55% έναντι 22% δηλαδή διαφορά 33%, ο Κωστής Χατζηδάκης έναντι του Γ. Σταθάκη με 53.5% έναντι 23.5% δηλαδή διαφορά 30% και ο Χ. Σταϊκούρας έναντι του Ε. Τσακαλώτου με 55% έναντι 22% δηλαδή διαφορά και πάλι 30%.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται