Η Δημοτική Αρχή Αργοστολίου ακούει; Η παρανομία συνεχίζεται στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου & μάλιστα με άδεια για έργα ιδιώτη

spot_img

Δυσάρεστη ακούσαμε την καταγγελία επαγγελματιών και απλών πολιτών σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024 το πρωί για κλείσιμο για πολλοστή φορά του πλακόστρωτου στενού στο Λιθόστρωτο και συγκεκριμένα το στενό της Βασιλείου Βανδώρου στο Αργοστόλι. Οι περισσότεροι θα θυμάστε ίσως που σε προηγούμενο άρθρο μας κάναμε θέμα για παράνομη στάθμευση επαγγελματικού φορτηγού εργολάβου από το πρωί έως το μεσημέρι κλείνοντας στην ουσία την διέλευση των πεζών. Δεν ήταν φυσικά ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος.

Αν δεν θυμάστε, σας αναφέρουμε απλά τα παρακάτω. Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 επαγγελματίας με το συνεργείο του, αφού εισέβαλε πριν τις 09:00 το πρωί παράνομα με το επαγγελματικό του όχημα σε πλακόστρωτο στενό στο Λιθόστρωτο Αργοστολίου, πάρκαρε (παράνομα πάλι) στο ίδιο στενό έως και τις 14:00 στην ίδια θέση ανενόχλητος. Έξω από βιτρίνες καταστημάτων και κόβοντας την είσοδο – έξοδο των πολιτών. Θεωρούμε ότι η αστυνομία – τροχαία αναγκάστηκε μετά το άρθρο μας και μετά από καταγγελία (από τις 10:30) να τον απομακρύνει στις 13:50, αλλιώς φυσικά δεν υπήρχε λόγος να φύγει. Το χειρότερο είναι ότι στην ουσία ο εργολάβος δεν είχε φόρτωση – εκφόρτωση, που να δικαιολογεί την παράνομη στάθμευση. Οπότε δεν χρειαζόταν να σταματήσει για κανένα λόγο τόσες ώρες το όχημά του. Βρήκε την άνεσή του, όμως και το έκανε. Περισσότερα μπορείτε να διάβασετε για το τότε άρθρο μας εδώ.

Σήμερα λοιπόν Τρίτη 08/10 πάλι ο ίδιος εργολάβος με το συνεργείο του αποφάσισε ότι 9:30 το πρωί ήταν η ιδανική ημέρα και ώρα για να κλείσει το στενό. Ενημέρωσε λοιπόν ότι θα μπει φορτηγό και όταν ερωτήθηκε αν θα βγει άμεσα το όχημά του, απάντησε με θράσος ότι ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΕΝΟ και ότι το φορτηγό θα παραμείνει όσο χρειαστεί κρυφογελώντας. Ανέφερε μάλιστα το τραγικό ότι έχει λάβει επίσημη άδεια, χωρίς φυσικά να την παρουσιάζει και χωρίς να γνωρίζουμε για τι ακριβώς έχει πάρει άδεια, αλλά και μέχρι τι ώρα θα παραμείνει. Πράγματι το όχημα 09:50 έφτασε στο σημείο, μάλιστα ένα ακόμη πιο μεγάλο φορτηγό, για σίγουρο κλείσιμο του στενού. Για καλή τύχη των επιχειρηματιών της περιοχής στις 10:20 αποχώρησε. Φυσικά μπήκε σαν κύριος από το Λιθόστρωτο έξω από τις βιτρίνες και τους περαστικούς και βγήκε πάλι από το Λιθόστρωτο. Όμορφες εικόνες καθημερινότητας σε ακατάλληλες ώρες….

Όμως, το πρόβλημα παραμένει, καθώς οι εργασίες εκεί έχουν μόλις ξεκινήσει και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα… Θα κάνουμε μερικές υποθετικές ερωτήσεις προς όλους, αρμόδιους και μη. Χρειάζεται το εκάστοτε όχημα επαγγελματία να βρίσκεται σε πλακόστρωτο σημείο κεντρικής περιοχής ώρες και ημέρες που τα καταστήματα είναι ανοιχτά και να παρεμποδίζει την όποια μικρή ή μεγάλη εμπορική δραστηριότητα; Θα γίνεται αυτό κάθε ημέρα και κάθε ώρα ανεξαρτήτως ωραρίου καταστημάτων; Υπάρχει λόγος να του δίνεται και επίσημη άδεια για κάτι τέτοιο; Δεν πρέπει αν υπάρχει άδεια με σφραφίδες να τοιχοκολλείται έξω από το εκάστοτε ακίνητο για να είναι όλοι ενήμεροι; Φυσικά πρέπει οι εργασίες να γίνουν, αλλά όχι όποτε θέλει και μπορεί ο εργολάβος! Οι εργασίες του από ποιον ελέγχονται; Η σκόνη, η βρωμιά και ο θόρυβος που αναπτύσσονται στην περιοχή είναι ασήμαντοι παράγοντες για την Δημοτική Αρχή; Δεν πρέπει να ελεγχονται τα μέτρα που λαμβάνονται από τον ίδιο τον εργολάβο, έτσι ώστε να μειώνονται όσο γίνεται; Αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να τα λάβουν σοβαρά οι αρμόδιοι, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται πολίτες και επιχειρηματίες.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Παρακαλούμε τις αστυνομικές αρχές, την τροχαία και τη Δημοτική Αρχή Αργοστολίου να ελέγξουν άμεσα την καταγγελία και να δουν ποιος δίνει τόσο εύκολα τέτοιες άδειες. Να πούμε ότι σήμερα έχει κρουαζιερόπλοιο και δεν θα έπρεπε να έχει καν δοθεί μια τέτοια άδεια, καθώς το στενό αποκόπτεται άμεσα από την εμπορική δραστηριότητα της πόλης και οι επιχειρήσεις είναι στην ουσία μη προσπελάσιμες.

Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε στις αρχές και στον Δήμο Αργοστολίου ότι αν ο εργολάβος θέλει όντως να προχωρήσει σε καθαρισμό, συντήρηση ή σε έργα σε σπίτι ή οικοδομή, θα πρέπει να επιλεγούν κατάλληλες ημέρες και ώρες, πάντα σύμφωνες με ΟΛΟΥΣ τους καταστηματάρχες της εκάστοτε περιοχής. Ημέρες και ώρες βασικά που τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Κατανοούμε ότι οι εργολάβοι πρέπει να προχωρήσουν σε εργασίες ακόμα και στα πιο στενά σημεία για να μπορέσουν και αυτοί να εξυπηρετηθούν και να πληρωθούν. Όμως, θα πρέπει να γίνεται με κατανόηση όλων των πλευρών και όχι με κρυφά γελάκια, που εξοργίζουν και δεν βοηθούν καταστάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η παρεμπόδιση ή το κλείσιμο του όποιου στενού με εμπορική δραστηριότητα, θεωρείται ανήθικο και καταχρηστικό και ειδικά τις ημέρες που ο καιρός είναι καλός και οι πολίτες περπατούν στο Λιθόστρωτο ή υπάρχει η όποια ελάχιστη εμπορική και τουριστική κίνηση για την πόλη του Αργοστολίου. Το νόμιμο ή όχι το καθορίζουν οι αρχές… είτε έχει είτε δεν έχει άδεια.

Δεν υπάρχει ήδη από το Δήμο απαγόρευση για την προσπέλαση οχημάτων από πλακόστρωτο, πλατείες και Λιθόστρωτο συγκεκριμένες ώρες; Νομίζουμε ότι υπάρχει οδηγία να περνούν μόνο τις πολύ πρωινές ώρες και τις μεσημεριανές. Γιατί αυτό δεν ισχύει στην πράξη; Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει και μάλιστα να του δίνονται και επίσημες άδειες για να παρεμποδίζει την εμπορική δραστηριότητα.

Αν υπάρχει άδεια για τη σημερινή εργασία, είναι αδικαιολόγητη και θα πρέπει άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να λάβουν μέτρα και να αποφασίσουν, αν θέλουν ή όχι την ευημερία των καταστημάτων. Αλλιώς να ενημερώσουν τους επιχειρηματίες της περιοχής να κλείσουν την επιχείρησή τους και να βρουν άλλο σημείο για την επιχειρηματική τους δράση. Οι εργασίες εκεί μπορεί να πάρουν μήνες και ήδη έχει ταλαιπωρηθεί η περιοχή και από άλλες εργασίες άλλων εργολάβων.

Αναμένουμε τους αρμόδιους να κοιτάξουν την καταγγελία και να βρουν μία λύση σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής εκεί, του ιδιώτη της οικοδομής και του εργολάβου. Οι εργασίες ακόμα δεν έχουν αρχίσει και γινόμαστε ήδη μάρτυρες μιας χαοτικής κατάστασης… Το άρθρο μας είναι περισσότερο για να προλάβει καταστάσεις πριν χειροτερέψει η κατάσταση.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τη στιγμή που το όχημα φεύγει από το στενό και φτάνει στο Λιθόστρωτο, όπου εκεί στρίβει για να διαπεράσει και τα υπόλοιπα καταστήματα, στην κυριολεξία πάνω από τους πεζούς που υποχρεώνονται να κάνουν στην άκρη για να περάσει…

Επόμενη κίνηση να αφήσει ο εργολάβος και ένα μεγάλο σιδερένιο καλάθι για τα σκουπίδια της οικοδομής. Ωραία θα περάσουν οι καταστηματάρχες φθινόπωρο και χειμώνα…

Το Kefalonia Life φιλοξενεί νέα, άρθρα και εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και απόψεις πολιτών, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους, χωρίς αυτή να συμπίπτει κατ' ανάγκη με την άποψη του Kefalonia Life.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img