Eίναι να απορεί κανείς για τις “μεγάλες επιτυχίες” που συντελέστηκαν στη Δημοτική Κοινότητα Κεραμειών

spot_img

Σχετικά με την ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού “Δημοτική Συμπολιτεία”-Θεόφιλος Μιχαλάτος στην Δημοτική Κοινότητα Κεραμειών.

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση κάλεσμα του τοπικού συνδυασμού του κ. Μιχαλάτου στις Κεραμειές, είναι πράγματι να απορεί κανείς για τις “μεγάλες επιτυχίες” που συντελέστηκαν σε μια Δημοτική Κοινότητα που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Δημοτική Ενότητα Λειβαθούς, μιας και ανάμεσα στα άλλα, εδώ βρίσκεται ένα σχολικό συγκρότημα που στεγάζει όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Όπως αποδεικνύει και η εμπειρία από την καθημερινότητα του καθενός μας, αυτό που σήμερα απαιτείται για να ζήσει καλύτερα ο λαός μας, οι κάτοικοι του χωριού μας, δεν είναι “έργα βιτρίνας” που προσδιορίζονται με το έτσι θέλω ως “έργα πνοής” αλλά έργα και παρεμβάσεις που θα δώσουν ανάσες ανακούφισης στα προβλήματά μας, που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά την διαβίωσή μας.

Έτσι, δεν μπορεί το 2023 να χαρακτηρίζουμε επιτυχία την ασφαλτόστρωση ενός δρόμου με ταυτόχρονη αλλαγή αμιαντοσωλήνων, συνολικού μήκους 150 μέτρων, όταν όλο το υπόλοιπο χωριό έχει ακόμα προϊστορικούς, επικίνδυνους για την υγεία αμιαντοσωλήνες και οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση, μήκους πάνω από 2 χιλιόμετρα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Δεν μπορεί να χαρακτηρίζουμε επιτυχία μετά από πολλά χρόνια την οικοδόμηση μιας παιδικής χαράς και την – επιτέλους – ολοκλήρωση του Δημοτικού Γηπέδου Κεραμειών, όταν με ευθύνη αυτής της Δημοτικής Αρχής, ήταν εγκαταλελειμμένα σε όλη τη διάρκεια της θητείας της.

Δεν μπορεί να χαρακτηρίζουμε επιτυχία την τσιμεντόστρωση μερικών εκατοντάδων μέτρων δρόμων, 15 μέρες πριν τις εκλογές, για το θεαθήναι.

Αυτά είναι πράγματα αυτονόητα που μια Δημοτική Αρχή, ένα Τοπικό Συμβούλιο θα έπρεπε σε όλη τη διάρκεια της θητείας του να φροντίζει να υλοποιούνται.

Για να υλοποιηθούν μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των κατοίκων των Κεραμειών, όλου του Δήμου Αργοστολίου, χρειάζεται να ενισχυθεί ο αγώνας που προμετωπίδα του θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, χωρίς να τις αντιμετωπίζει ως μη επιλέξιμο κόστος.

Με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια, να εκλέξουμε περισσότερους αγωνιστές συμβούλους, σε όλα τα όργανα!

Γιατί είναι λαϊκή ανάγκη και απαίτηση να αντικατασταθούν εδώ και τώρα τα απαρχαιωμένα δίκτυα νερού που συν τοις άλλοις μας χρεώνουν μια περιουσία στους λογαριασμούς της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ.

Γιατί είναι λαϊκή ανάγκη και απαίτηση να διορθωθούν με σωστό τρόπο και κατόπιν μελετών όλο τα προβλήματα στο οδικό μας δίκτυο.

Γιατί είναι λαϊκή ανάγκη και απαίτηση τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολεία που να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία τους, να είναι πλήρως συντηρημένα, να παρέχονται δωρεάν όλα τα υλικά για την εκπαιδευτική διαδικασία στους μαθητές, όπως δεν γίνεται στο Νηπιαγωγείο λόγω της υποχρηματοδότησης, και να μη βάζουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη για τα πάντα.

Γιατί είναι λαϊκή ανάγκη και απαίτηση να ελεγχθεί και να συντηρηθεί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού πριν κάποια σάπια κολώνα πέσει με κανένα μελτέμι στα κεφάλια μας, αφού έχουν να συντηρηθούν από τότε που μπήκαν, δηλαδή εδώ και 50 χρόνια!

Γιατί είναι λαϊκή ανάγκη και απαίτηση να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής θωράκισης του οικισμού, αντισεισμικής προστασίας των δημόσιων κτηρίων, να υπάρξει πλήρης στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου με καθημερινή παρουσία γιατρού.

Γιατί είναι λαϊκή ανάγκη και απαίτηση όχι μόνο η ανάπλαση της πλατείας του χωριού, αλλά συνολικά η δυνατότητα πρόσβασης των κατοίκων σε αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, δωρεάν και με ασφάλεια.

Γιατί η αλήθεια είναι μία: Όλα τα παραπάνω αποτελούν λαϊκές ανάγκες και αντιμετωπίζονται από κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμο σαν κόστος που δεν είναι “επιλέξιμη δαπάνη” και δεν έχει κέρδος, εκτός αν πρόκειται για προεκλογική περίοδο.

Εμείς λοιπόν οφείλουμε να αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική που βλέπει τις ανάγκες μας σαν κόστος. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ρεύμα διεκδίκησης, σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στα Τοπικά Συμβούλια, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας, για να προστατευθούν η ζωή μας και η υγείας μας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρα στη μάχη των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, η απάντηση μας μπορεί να είναι μόνο μία:

Τα ψηφοδέλτια με τα κόκκινα γαρύφαλλα να γεμίσουν όλες τις κάλπες!

Σοφία Λιάρου

Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Κεραμειών με τη Λαϊκή Συσπείρωση

27/9/2023

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img