Το Σάββατο 16/07 αφιέρωμα στον σπουδαίο Επτανήσιο συνθέτη Διονύσιο Λαυράγκα

spot_img

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, ώρα 21.00

Άλσος Λαυράγκα, Ραζάτα

Εγώ, ο Διονύσιος Λαυράγκας

Αφιέρωμα στο σπουδαίο Επτανήσιο συνθέτη Διονύσιο Λαυράγκα

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ειρήνη Καράγιαννη, μέτζο σοπράνο

Γεώργιος Γερακιανάκης, τενόρος

Γιώργος Κροντήρης, αφηγητής

Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

Ο Δήμος Αργοστολίου  και η ΠΕΔΙΝ προσκαλούν το κοινό σε μια ξεχωριστή, θεατροποιημένη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο Επτανήσιο συνθέτη Διονύση Λαυράγκα και τη γέννηση του Ελληνικού Μελοδράματος, σε δραματοποιημένο κείμενο της Ελένης Στασινού. Θα ακουστούν έργα του Δ. Λαυράγκα, καθώς και αποσπάσματα από δημοφιλείς όπερες οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην σταδιοδρομία του, όπως ΚΑΡΜΕΝ, ΤΡΟΒΑΤΟΡΕ, ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ κ.ά. Τα έργα ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ειρήνη Καράγιαννη (μέτζο σοπράνο) και Γεώργιος Γερακιανάκης (τενόρος), αφηγείται ο ηθοποιός Γιώργος Κροντήρης, ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Γιάκας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ειρήνη Καράγιαννη, μέτζο σοπράνο

Γεώργιος Γερακιανάκης, τενόρος

Γιώργος Κροντήρης, αφηγητής

Δημήτρης Γιάκας, πιάνο

Είσοδος Ελεύθερη

Βιογραφικά καλλιτεχνών

Η Ειρήνη Καράγιαννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μονωδία στη Ρώμη, στο Λονδίνο και στο Μιλάνο, με υποτροφίες «Μαρία Κάλλας» και «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Απέσπασε το 1ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Τζουζέππε ντι Στέφανο (Τράπανι Σικελίας), όπου πρωτοεμφανίστηκε ως Κάρμεν. Έχει πρωταγωνιστήσει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς και σε θέατρα του εξωτερικού, όπως Όπερα της Ρώμης, Κομουνάλε της Φλωρεντίας, Ρέτζο – Τορίνο, Θέρμες του Καρακάλλα, Σκάλα του Μιλάνου, Όπερα της Φραγκφούρτης, Λίνμπορυ Στούντιο του Κόβεν Γκάρντεν, Μάσσιμο – Παλέρμο, Κομουνάλε – Μπολόνια, Όπερα της Γκουαντζού κ.α., σε έργα προκλασικού έως σύγχρονου ρεπερτορίου (Κάρμεν, Γάμοι του Φίγκαρο, Σταχτοπούτα, Κουρέας της Σεβίλλης, Παραμύθια του Χόφμαν, Ο ιππότης του Ρόδου, Ιταλίδα στο Αλγέρι, Νόρμα, Ο κόμης Ορύ, Έτσι κάνουν όλες, Δον Κιχώτης, Βέρθερος, κ.α.). Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα, τη Συμφωνική της ΕΡΤ και έχει ερμηνεύσει πρώτες παγκόσμιες έργων πολλών σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες ΕΜΙ και MDG.

Ο Γεώργιος Γερακιανάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα Κρήτης το 1992. Από το 2010 ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς και στο κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών με την καθηγήτρια Dinah Stieringer. Σήμερα συνεχίζει να διδάσκεται δίπλα στον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες κλασικού καθώς και σύγχρονου ρεπερτορίου απο το 2016 μέχρι και σήμερα.

Ο Γιώργος Κροντήρης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Συνεργάστηκε με το Δημήτρη Μυράτ, τον Αλέξη Μινωτή, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Daniel Lommei, τη Μαρία Χορς, το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., τον Θ.Ο.Κ., το Μέγαρο Μουσικής, τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του Σπύρου Ευαγγελάτου, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Ίδρυμα Κακογιάννη και με πολλούς θιάσους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους κυρίως αρχαίου δράματος και κλασικού ρεπερτορίου. Επίσης πρωταγωνίστησε στην ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού». Τελευταία εμφάνιση ως «Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ίψεν με το θίασο ΣΥΝΘΗΚΗ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο.

Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε Δίπλωμα Πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη Μυρτώς Μαυρίκου). Συνέχισε μουσικές σπουδές στην École Normale de Musique του Παρισιού, ειδικότερα στο Πιάνο, τη Μουσική Δωματίου και τη Μουσική Προετοιμασία Όπερας και στη συνέχεια άρχισε να μελετά Συνοδεία Τραγουδιού πλάι στον Dalton Baldwin. Από το 1982 έως το 1991 εργάστηκε ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού καθώς και στην Όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του Μουσικού Διευθυντή της, Kent Nagano. Παράλληλα εμφανίστηκε συνοδεύοντας στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, καθώς επίσης και σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Από το 1990 εγκαταστάθηκε πάλι στην Αθήνα όπου ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img