Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη του Αργοστολίου – Πως μπορούν οι πολίτες να συμμετάσχουν

spot_img

Αργοστόλι, 26-01-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Μια Νέα πρωτοβουλία του Δήμου μας να φέρει τους δημότες συμμέτοχους και ενεργούς αλλά και γνώστες των πρωτοβουλιών μας, εγκαινιάζεται από σήμερα με την ενεργοποίηση της Πλατφόρμας Διαβούλευσης.

Η διαβούλευση μέσω της δικτυακής πλατφόρμας https://argostoli.diavouleuseis.gr αποτελεί μορφή ηλεκτρονικής, ισότιμης συμμετοχής σε έναν ευρύτερο δημόσιο διάλογο που λαμβάνει χώρα στο Δήμο Αργοστολίου.

Ο Δήμος Αργοστολίου θέτει από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022  και για 15 ημέρες σε Δημόσια Διαβούλευση Ειδικό Ερωτηματολόγιο προς τους συμπολίτες μας με αντικείμενο την Εκπόνηση της Κυκλοφοριακής Μελέτης για την Πόλη του Αργοστολίου.

Καλούνται οι συμπολίτες μας και φορείς που επιθυμούν να συνδράμουν και να εκφράσουν την άποψή τους να συμπληρώσουν το προτεινόμενο ερωτηματολόγιο καθώς και να αποτυπώσουν την πρότασή τους.

Επισήμανση: Για την Υποβολή Προτάσεων & Σχολίων απαιτείται η εγγραφή στην Πλατφόρμα.

Τρόπος Συμμετοχής στη Διαβούλευση:

1.Απ’ ευθείας από την Ηλ. Δ/νση https://argostoli.diavouleuseis.gr ,

2.Από την ιστοσελίδα του Δήμου: www.argostoli.gov.gr  επιλέγουμε το αρχείο ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ και ακολουθούμε τις οδηγίες,

3.Μέσω κινητού τηλεφώνου και της εφαρμογής ¨ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ¨ την οποία κατεβάζουμε στα κινητά μας τηλέφωνα από το PlayStore (αναζητούμε ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ κατεβάζουμε την εφαρμογή και κάνουμε εγγραφή), επιλέγουμε το αρχείο ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.

                                                         Από Το Γραφείο Δημάρχου


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΕΩΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Αργοστολίου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης «Κυκλοφοριακής Μελέτης για τη βελτίωση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και την οργάνωση της στάθμευσης στην πόλη του Αργοστολίου». Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα συλλογής στοιχείων αναφορικά με τα κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά της περιοχής μελέτης, τη στάθμευση και την επαναξιολόγηση των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Παράλληλα, διερευνώνται επεμβάσεις σε ευαίσθητα σημεία του πολεοδομικού ιστού όπως είναι οι σχολικές μονάδες, οι κόμβοι και οι βασικές διασταυρώσεις της πόλης.

Στόχος, της παρούσας προσπάθειας είναι να καταστεί η πόλη περισσότερο λειτουργική και ασφαλής με επίκεντρο όχι μόνο την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και τον άνθρωπο. Υπό την έννοια αυτή, βασικός σκοπός της παρούσας διαβούλευσης είναι να καταγράψει τις απόψεις των φορέων και των πολιτών σχετικά με τα προβλήματα και τις αδυναμίες της υφιστάμενης κυκλοφοριακής εικόνας στην πόλη του Αργοστολίου αλλά και τις λύσεις, παρεμβάσεις, μέτρα και βελτιώσεις που πρέπει να υιοθετηθούν.

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα αξιολογηθούν από την Μελετητική Ομάδα και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ώστε να διαμορφωθεί το οριστικό σχέδιο κυκλοφοριακής οργάνωσης το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει:

1. Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις,

2. Οργάνωσης της Στάθμευσης,

3. Επεμβάσεις για την Οδική Ασφάλεια,

4. Δημιουργία Κόμβων,

5. Αστική Συγκοινωνία,

6. Πεζοδρόμια – Πεζόδρομοι,

Η συμμετοχή σας στη διαβούλευση με την αποστολή σχολίων και παρατηρήσεων επί των ανωτέρω θεμάτων, θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμη και απαραίτητη.

Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στη συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου που ακολουθεί.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Διονύσιος Μινέτος

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

& Πολιτικής Προστασίας

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται