Δήμος Αργοστολίου: Κατηγορηματικά αντίθετος στην κατάργηση του Εθνικού Δρυμού του Αίνου

spot_img

Αργοστόλι, 02-03-2022

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Αμυράς με την ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/4245/205 απόφασή  που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β,/25.02.2022, καταργεί την αυτόνομη Λειτουργία του Εθνικού Δρυμού του ΑΙΝΟΥ και τον εντάσσει στον νεοσυσταθέντα Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) που έχει έδρα του  Ζάκυνθο.

Η απόφαση αυτή μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και είναι προκλητική όχι μόνο γιατί καταργείται από την Κεφαλονιά ένας φορέας που μέχρι σήμερα έχει επιδείξει ζηλευτή δραστηριότητα και αποτελεσματικότητα, με πρόσφατο παράδειγμα την αναγνώριση του Γεωπάρκου της Κεφαλονιάς από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Γεωπάρκων της UNESKO, αλλά προσβάλλει και αδιαφορεί για την Ομόθυμη διαφωνία και διαμαρτυρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σχετική η 122/4-5-2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου).

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Αργοστολίου είχε εκφραστεί  επανειλημμένως στις αρμόδιες Υπηρεσίες και είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα επανεξεταστεί και θα υπάρξει σχετική πληροφόρηση.

Αντ’ αυτού ήρθε η απόφαση ένταξης του Φορέα στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Δηλώνουμε απερίφραστα την υποστήριξή μας στην απερχόμενη διοίκηση, την ευχαριστούμε και τη συγχαίρουμε για το έργο της και θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες των εργαζομένων ώστε να μην θιγούν οι θέσεις εργασίας αλλά και η πολύτιμη εργασία και συνεισφορά τους.

Από το Γραφείο Δημάρχου                                             

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται