Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Αργοστολίου με 1.450.800 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

spot_img

Δελτίο Τύπου

Συνέχεια εντάξεων για το Ταμείο Ανάκαμψης – Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Αργοστολίου με 1.450.800 ευρώ

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη του Αργοστολίου εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 1.450.800 ευρώ, μέσω του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη δράση «Παρεμβάσεις Αναβάθμισης Περιφερειακών Λιμένων».

Η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το άγαλμα του Ν. Καββαδία ως το Λιμεναρχείο ικανοποιεί το μεγάλο στόχο για σύγχρονη πρόσβαση των πεζών από την προβλήτα κρουαζιεροπλοίων, ως την πλατεία και το κέντρο του Αργοστολίου.

Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται ανάπλαση και ενοποίηση πέντε κομβικών σημείων για την παραλιακή ζώνη του Αργοστολίου:

 • Του Λιμεναρχείου
 • Της εισόδου του κεντρικού λιμένα
 • Του χώρου επιβίβασης για τα f/b Ληξουρίου
 • Των εγκαταστάσεων του ΝΟΑ
 • Του χώρου που βρίσκεται το άγαλμα του Νίκου Καββαδία

Η ανάπλαση θα καλύψει συνολική επιφάνεια 12.800 τ.μ. και περιλαμβάνει:

 • Διαμόρφωση νέου πεζοδρομίου πλάτους 3,40 μ. και μήκους 435,00 μ. για την ασφαλή και ανεμπόδιστη κίνηση των πεζών και των επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια προς και από την κεντρική πλατεία του Αργοστολίου
 • Διαμόρφωση του χώρου του Αγάλματος Ν. Καββαδία με νέα υλικά επίστρωσης
 • Διαμόρφωση του χώρου γύρω από τις χερσαίες εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου με συνδυασμούς επίστρωσης δίχρωμου βότσαλου, σταμπωτού σκυροδέματος και διαχωριστικών διαδρόμων με πλάκες τύπου «Φάλαρης Κεφαλονιάς», ώστε όλος ο χώρος να αποδοθεί σε κοινή χρήση
 • Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και κατασκευή χώρου στάθμευσης για τα τουριστικά τρενάκια στην κεντρική είσοδο του κεντρικού λιμένα Αργοστολίου
 • Διαμόρφωση του χώρου που βρίσκεται γύρω από κτιρίου του λιμεναρχείου με χώρους πρασίνου και στάθμευσης οχημάτων
 • Διαμόρφωση χώρων πρασίνου
 • Κατασκευή ποδηλατοδρόμου
 • Λωρίδα όδευσης τυφλών αλλά και ραμπών για την ασφαλή διέλευση των ΑΜΕΑ, μήκους 529,23 μ.
 • Η παρέμβαση θα εξοπλιστεί με καθιστικά από σκυρόδεμα, επίστυλα φωτιστικά, καλαθάκια σκουπιδιών και φυτεύσεις

Η παρέμβαση θα συνδεθεί με το χώρο των κρουαζιεροπλοίων και ολοκληρώνει, σχεδόν στο σύνολό του, ένα αναβαθμισμένο παραλιακό μέτωπο για το Αργοστόλι, από τη νότια είσοδο της πόλης στον Κούταβο ως το Μαϊστράτο.

Η αναβάθμιση της κίνησης των πεζών παρέχει μια βασική διευκόλυνση στους πολίτες. Ταυτόχρονα όμως ενισχύει σημαντικά τη βιωσιμότητα του Αργοστολίου και της Κεφαλονιάς ως σύγχρονου προορισμού για την κρουαζιέρα, καθώς ο χώρος ανάπλασης θα είναι η πρώτη εικόνα των επισκεπτών.

Μαζί με την πρόσφατη ένταξη αντίστοιχου έργου για το λιμένα Αγίας Ευφημίας στο Ταμείο Ανάκαμψης, το ποσό που έως σήμερα εξασφαλίζει ο τόπος μας ανέρχεται στα 4.250.000 ευρώ και σύντομα αναμένουμε νέες εντάξεις, τόσο για έργα που αφορούν ειδικά την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, όσο και για έργα εθνικού χαρακτήρα που συμπεριλαμβάνουν και τα νησιά μας.

Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία της ένταξης στο Υπουργείο Οικονομικών, την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και στο Δήμο Αργοστολίου.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

«Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το άγαλμα του Καββαδία

έως και το Λιμεναρχείο»

Εντάχθηκε σήμερα στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας η χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το άγαλμα του Καββαδία έως και το Λιμεναρχείο», συνολικού προϋπολογισμού 1.450.800,00 €. Κύριος του Έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Φορέας Υλοποίησης ο Δήμος Αργοστολίου και Φορέας Χρηματοδότησης το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για μια παρέμβαση υψηλής αρχιτεκτονικής και αισθητικής αξίας, με την οποία αναβαθμίζεται πλήρως ο ακταίος χώρος στην ευρύτερη περιοχή της ιστορικής συνοικίας της Πλάκας στο Βορειοδυτικό τμήμα της πόλης του Αργοστολίου, ενεργοποιείται το παράκτιο μέτωπο της πόλης και δημιουργούνται οι συνθήκες μετεξέλιξης της περιοχής σε δυναμικό πόλο ανάπτυξης και ευημερίας. Ευελπιστούμε, η συγκεκριμένη παρέμβαση να καταστεί τοπόσημο για την πόλη ισχυροποιώντας την εικόνα και την ταυτότητά της.

Το συγκεκριμένο έργο, μαζί με τα ήδη ενταγμένα έργα της «Ανάπλασης του Αργοστολίου» στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και του Μουσείου Γερασίμου Σκλάβου στο Ταμείο Συνοχής, αλλάζουν επίπεδο στην πόλη, η οποία πλέον αποκτά δυναμική, εξωστρέφεια, ιστορικότητα και αναβαθμισμένο τουριστικό προφίλ.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, το Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη,  το Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο για τις ενέργειές τους, καθώς και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας για τη συνδρομή τους  στην ένταξη του έργου.

Ο Δήμαρχος

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Αργοστόλι-Παραλιακή-Ζώνη-Ταμείο-Ανακαμψης-1450800

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται