Ξεν. Ευαγγελάτος: Με απειλές για δικαστήρια απάντησε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης

spot_img

Με απειλές για δικαστήρια μας απάντησε εν μέσω σχεδόν καθολικής κατακραυγής ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Σαμούρης. Κατακραυγή για την κατάντια του Αργοστολίου από πλευράς καθαριότητας (θαλασσόμυλος, Κούταβος κ.α.), αλλά και για την επικινδυνότητα που ζούμε όλοι στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.

Φαίνεται ότι ο κ. Σαμούρης, με δεδομένο ότι μπαινοβγαίνει στα δικαστήρια ανά την επικράτεια για διάφορες υποθέσεις, όπως αυτή με τις κατηγορίες για κακούργημα στο ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, προσπαθεί να λύσει τις πολιτικές και δημοσιογραφικές του διαφορές με τον ίδιο τρόπο, ως άνθρωπος που έχει κάνει την αίθουσα του δικαστηρίου δεύτερο σπίτι του, αντί να παραμένει στο επίπεδο της δημοσιογραφικής-πολιτικής αντιπαράθεσης. Παρότι δεν είμαι άνθρωπος των δικαστηρίων τον καλώ να κάνει ό,τι νομίζει διότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε από αυτόν. Άλλωστε, στο παρελθόν δεν έχω φοβηθεί πιο σοβαρούς και πιο ισχυρούς αντιπάλους από τον κ. Σαμούρη.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω κι εγώ τέσσερις επισημάνσεις αναφορικά με την χθεσινή ανακοίνωση του κ. Σαμούρη:

1. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι προσπαθεί μέσα από την απάντησή του να διώξει όλες τις νομικές ευθύνες από πάνω του και να τις «φορτώσει» στον ίδιο τον Δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, λέγοντας ότι δεν έχει την αρμοδιότητα των κοινόχρηστων χώρων και ουσιαστικά καρφώνει έμμεσα τον πολιτικό του προϊστάμενο επιβεβαιώνοντας το ρητό: «Ουδείς επικινδυνότερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο». Ξέχασε ο κ. Σαμούρης ότι χωρίς τον Θεόφιλο Μιχαλάτο θα γύριζε ακόμη στους καφενέδες του Αργοστολίου και θα έβριζε τον Παρίση και τον Λυκούδη!
2. Ο κ. Σαμούρης εγκαλεί εμένα για πολιτική και δημοσιογραφική ανακολουθία ξεχνώντας ότι το καθήκον μου είναι να ασκώ κριτική και ίσως σκληρή κάποιες φορές, στην εκάστοτε εξουσία και διοίκηση. Ο ρόλος μου δεν είναι να χαϊδεύω τα αυτιά τοπικών μικροπαραγόντων, αλλά να αναφέρω τα κακώς κείμενα. Αντίθετα, ο κ. Σαμούρης είναι μέγας κωλοτούμπας και πολιτικά ανακόλουθος όταν από το 2011 ώς το 2018 (όντας στις δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Κοτσιλίνη και Καλαφάτη) εξύβριζε με χυδαίες εκφράσεις και μάλιστα δημόσια τον νυν αρχηγό του, Θεόφιλο Μιχαλάτο, εκφράσεις που κανένας πολιτικός του αντίπαλος δεν τόλμησε ποτέ να ξεστομίσει. Όλα αυτά μέχρι τις αρχές του 2018 όταν, μετά από μεσολάβηση του Διονύση Αραβαντινού, άρχισε να τρώει γίδα βραστή και να πίνει ρομπόλα στον Φαγιά, πάνω από τα Βλαχάτα.
3. Ο κ. Σαμούρης είναι αχάριστος σε προσωπικό επίπεδο. Επί χρόνια στάθηκα δίπλα του δημοσιογραφικά, αλλά και φιλικά, διότι πίστευα ότι αδικείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους και αυτό το πλήρωσα δημοσιογραφικά και… αλλιώς. Ξέχασε τους δικούς του ανθρώπους όταν ξανακάθισε στην καρεκλίτσα του Αντιδημάρχου-Σερίφη του Αργοστολίου. Ξέχασε αυτούς που τον στήριξαν επί εννέα και πλέον χρόνια, όταν πολλοί του είχαν γυρίσει την πλάτη. Ξέχασε ότι το 2012 έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προπυλακίστηκε άσχημα από τα αδέλφια Βανδώρου (Γύρος της Πλατείας) και μπήκα στη μέση εισπράττοντας μερικές… ψιλές για να τον γλιτώσω. Τώρα πίνει τον καφέ του στο Λιθόστρωτο έξω από το Ταχυδρομείο και απολαμβάνει το σουβλάκι του στη κάτω και δεξιά γωνία της πλατείας παρέα με αυτούς που ήταν έτοιμοι να τον στείλουν στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά.
4. Ο κ. Σαμούρης είναι ένα άτομο το οποίο έχει κοστολογηθεί με 1500 ευρώ το μήνα (προ μνημονίων) από τον ίδιο τον πολιτικό του σύντροφο, Γιώργο Τσιλιμιδό και αυτή η στάμπα δεν θα φύγει ποτέ από πάνω του. Η γνώμη μου είναι ότι ο κ. Τσιλιμιδός (σοβαρός και μετρημένος) υπερέβαλλε. Πολλοί εκτιμούν, ανάμεσά τους και εγώ πλέον, ότι το κοστολόγιο του κ. Σαμούρη δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ…

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Υ.Γ. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο σε προσωπικό επίπεδο με τον κ. Σαμούρη παρά μόνο με τις ενέργειές του ως Αντιδημάρχου.

Υ.Γ. 2 Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Θεόφιλε, πρέπει να πάρεις θέση. Οι εκλογές δεν είναι τόσο μακριά όσο φαντάζεσαι και η κοινωνία θέλει απαντήσεις, διότι αυτή η κοινωνία σου έδωσε τη δυνατότητα να είσαι εσύ Δήμαρχος και ο κ. Σαμούρης Αντιδήμαρχος…

Ξενοφώντας Ευαγγελάτος  

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img