ΣΥΡΙΖΑ: Η Δημοτική Περιουσία ανήκει στους Δημότες – Το ίδιο ισχύει για το Άλσος της Καλλιθέας

spot_img

Η Δημοτική Περιουσία ανήκει στους Δημότες. Το ίδιο ισχύει για το άλσος της Καλλιθέας

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί ένας δημόσιος διάλογος γύρω απ’ το Άλσος Καλλιθέας στη Λακήθρα. Το θέμα αφορά στην αναγκαία ανάπλαση της περιοχής αλλά και, κυρίως, στον τρόπο με τον οποίο αυτή θα γίνει.

Στο ίδιο το χωριό της Λακήθρας έχουν γίνει δυό συζητήσεις , η μία σε επίπεδο τοπικού συμβουλίου και η άλλη σε ευρύτερο κύκλο με την συμμετοχή και πολλών κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής. Και στις δύο περιπτώσεις έγινε καθαρό αφ ενός ότι υπάρχει  μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης για την σκοπιμότητα και τον τρόπο που έχει προκριθεί η χρηματοδότηση του έργου και αφ ετέρου διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις από τους συμμετέχοντες.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του τύπου που δεν διαψεύστηκαν,  υπήρξε πρόσκληση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προς τους Δήμους από 13/9/2019 εως 18/11/2019  προκειμένου να προχωρήσουν σε αναπλάσεις αλσών με χρηματοδότηση από  το ΕΣΠΑ 2014-2020  την οποία η Δημοτική Αρχή του Αργοστολίου περιφρόνησε, σε αντίθεση με άλλες Δημοτικές αρχές, όπως αυτή του Ληξουρίου, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και καρπώθηκαν τα οικονομικά οφέλη της υπέρ των δημοτών τους. Συγκεκριμένα ο δήμος Ληξουρίου χρηματοδοτήθηκε με 931.000 ευρώ για το έργο «αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων πόλης Ληξουρίου» , ο δήμος Λευκάδας έλαβε 2.670.000 ευρώ για το έργο «διαμόρφωση εισόδου παραλίας πόλης Λευκάδας» και ο δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων 2.851.000 ευρώ για το έργο «ανάπλαση Άλσους Γαρίτσας».   Ανάλογη πρόσκληση χρηματοδότησης  υπήρχε  κι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η οποία επίσης δεν αξιοποιήθηκε. Αυτά τα στοιχεία συντελούν το εξής ερώτημα: η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου τυχαία «κωφεύει» στις προσκλήσεις του κράτους για προσφορά δημοσίου χρήματος προκρίνοντας την πρακτική της ΣΔΙΤ ή έχει κάποιο άλλο σχεδιασμό;

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία παρακολουθεί με προσοχή όλες τις εξελίξεις γύρω απ’ αυτό το σημαντικό πολιτικό ζήτημα και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα ανεχθεί την οικειοποίηση της δημοτικής περιουσίας υπέρ της οποιαδήποτε σκοπιμότητας πέραν του κοινού καλού. Ζητάμε την άμεση δημοσιοποίηση των θέσεων της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου για τις προθέσεις της πάνω στο θέμα αυτό και επιφυλασσόμαστε μέχρι να μας γίνουν γνωστές.

Το Άλσος της Καλλιθέας είναι ένα σημείο εξαιρετικού φυσικού κάλλους των νησιών μας και δεν μπορεί να κριθεί η τύχη του μέσα απ’ τις «ορέξεις» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά μέσα από ένα σοβαρό σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπόψη του δικλείδες για τη διασφάλιση του περιβάλλοντος, την προστασία του κοινωνικού ιστού και, κυρίως, την ευημερία των κατοίκων της περιοχής. 

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 15/12/2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img