Δ.Σ. Αργοστολίου: Απαιτεί να σταματήσει η κυβέρνηση & οι ναυτιλιακές εταιρείες να λειτουργούν σε βάρος των ναυτεργατών

spot_img

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου στην τακτική του   συνεδρίαση την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 συζήτησε Εκτός Ημερήσιας Διάταξης το θέμα του επαναπατρισμού των αποκλεισμένων ναυτεργατών  και  ΟΜΟΦΩΝΑ  αποφάσισε την έκδοση  του παρακάτω Ψηφίσματος:

                                        ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ επανειλημμένα έχουν καταγγείλει  την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ναυτεργάτες του πλοίου M/V «ANGELIC POWER» της ναυτιλιακής εταιρείας PANTHALASSA MARITIME CORP, λόγω του πολύμηνου εγκλωβισμού τους και της μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τους. Τα σωματεία και οι ναυτικοί μας ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο συμπατριώτης μας Γεράσιμος Αγγελάτος,  (είναι εγκλωβισμένος στο αγκυροβόλιο του Guishan της Κίνας από τις 27/01/2021), απαιτούν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τον επαναπατρισμό τους .

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αφού μετά από την πολύμηνη παραμονή  (από 9  έως και 17 μήνες κάποιοι), το πλήρωμα αποτελούμενο από την Πλοίαρχο, Υποπλοίαρχο,  Σπουδαστή πλοίαρχος, Β’ Μηχανικό, Γ’ Μηχανικό, Ναύκληρο και Επιβαίνων Τεχνικό, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Τα καύσιμα επίσης του πλοίου τελειώνουν την Πέμπτη 1 Απρίλη και κανένα νεότερο δεν υπάρχει. Σαν να μην έφταναν αυτά  και ενώ η εταιρεία είναι απούσα, οι ναυτεργάτες καταγγέλλουν ότι, οι συμβάσεις εργασίας τους έχουν λήξει, και είναι απλήρωτοι  από τον Φλεβάρη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου απαιτεί από την κυβέρνηση, τον υπουργό Ναυτιλίας, και τον υπουργό Εξωτερικών, την άμεση παρέμβασή τους ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση να χρησιμοποιούνται οι ναυτεργάτες ως  πιόνια στα παιχνίδια των εφοπλιστών, καθώς επίσης και  τον άμεσο επαναπατρισμό και την εξόφληση των δεδουλευμένων των ναυτεργατών. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου επίσης εκφράζει την έντονη ανησυχία του και την αγανάκτησή του για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και των ναυτιλιακών εταιρειών , για χιλιάδες ναυτεργάτες που εγκλωβίστηκαν στα καράβια σε όλο τον κόσμο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Την ίδια στιγμή  που συνεχίζονται απρόσκοπτα η κερδοφορία των εφοπλιστών, οι επιδοτήσεις και η κρατική στήριξη, οι ναυτεργάτες της ποντοπόρας ναυτιλίας, λόγω της μη αντικατάστασής τους , βρίσκονται σε πολύμηνη ανεργία, με ελάχιστους να παίρνουν έστω το υποτιθέμενο επίδομα ανεργίας που είναι σε χαμηλότατο επίπεδο. Ο πολύμηνος εγκλωβισμός των ναυτεργατών  επίσης έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής τους, και αυξάνει την επικινδυνότητα για την ασφάλεια  και την ίδια τους την ζωή.

Το Δ.Σ. Αργοστολίου απαιτεί να σταματήσει η κυβέρνηση και οι ναυτιλιακές εταιρείες να λειτουργούν σε βάρος των ναυτεργατών. Είναι ανάγκη αμέσως να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον άμεσο επαναπατρισμό τους. 

ΓΡΑΦΕΙΟ   ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται