Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Αργοστολίου – Τι είπαν (Εικόνες)

spot_img

Συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου «ΚΕΦΑΛΟΣ», στην 1η τακτική της συνεδρίαση η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, Προβολής & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολιτισμένο και ενωτικό κλίμα. Παρών και ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος με πρακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις. Τα μέλη της επιτροπής είναι άνθρωποι, που εκπροσωπούν φορείς και συλλόγους επαγγελματιών, που ασχολούνται με τον τουρισμό, γι’ αυτό και οι προτάσεις όλων σημαντικές.

Η Κινεζική Τουριστική Αγορά ήταν το πρώτο θέμα. Συμφώνησαν όλοι ότι είναι μια ενδιαφέρουσα αγορά, καθώς οι κινέζοι τουρίστες ενδιαφέρονται περισσότερο για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου, που επισκέπτονται. Ο εναλλακτικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, η σύνδεση των νησιών μας με υδροπλάνα θα βοηθούσαν αρκετά. Ωστόσο λόγω του κορονοΪού η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη τώρα. Αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί ξανά στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Επίσης, κατατέθηκαν προτάσεις για την άμβλυνση της τουριστικής εποχικότητας.  Συμφώνησαν ότι ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να συμβάλει θετικά, καθώς και τα μονοπάτια παγκόσμιων προδιαγραφών με σήμανση σε οδοιπορικούς χάρτες και εφαρμογές στο κινητό, οι ποδηλατικοί αγώνες και οι καταδύσεις. Επιπλέον, να προτείνουν στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια να παραμείνουν ανοιχτά περισσότερο διάστημα, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι επισκέπτες.  Να προτείνουν στο Επιμελητήριο να επαναλάβει και φέτος την περσινή πρωτοβουλία του για τα εστιατόρια, που είναι ανοιχτά και την έκδοση φυλλαδίου.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Ο τουρισμός κρουαζιέρας ήταν ένα ακόμη θέμα συζήτησης με κατάθεση προτάσεων και οργάνωση δράσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται