Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών & μειονεκτικών περιοχών μέχρι τις 30.10.2020

spot_img

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τα Κ.Ε.Π παραλαμβάνουν αιτήσεις και δικαιολογητικά για τους δικαιούχους εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλό ΣΥΝΟΛΙΚΟ εισόδημα.

Δικαιούχοι:

Είναι οι Οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών: Ελλήνων υπηκόων, Υπηκόων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτών των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λινχτενστάιν) και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια.

Ως οικογένεια νοείται αυτή που αποτελείται τουλάχιστον από δύο (2) μέλη.

Απαραίτητη προϋπόθεση η μόνιμη κατοικία σε ορεινή ή και μειονεκτική περιοχή τουλάχιστον δύο έτη πριν την υποβολή της αίτησης. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων για τα δύο (2) τελευταία πριν από την υποβολή της αίτησης, φορολογικά έτη.

Το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:

  1. σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ,
  2. σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ενός (3.001) ευρώ και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων (4.700) ευρώ.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το ετήσιο φορολογητέο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα όλων των μελών της οικογένειας του αιτούντος.

Δεν προσμετρώνται: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, επίδομα παιδιού, επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως προνοιακές παροχές σε άτομα με αναπηρία.

Δικαιολογητικά:

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών από τον αιτούντα, καθώς τα απαραίτητα στοιχεία (όπως εισοδήματα, εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικών δηλώσεων, οικογενειακή κατάσταση, ανήλικα εξαρτώμενα τέκνα, διευθύνσεις μόνιμης κατοικίας, ενδείξεις φιλοξενίας κλπ), αντλούνται και διασταυρώνονται μέσω διαλειτουργικότητας από τις βάσεις δεδομένων των αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ κλπ).

  1. Αστυνομικές ταυτότητες ή διαβατήρια των δύο συζύγων σε ισχύ
  2. Bιβλιάριο Τραπεζικού Λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛΤΑ, με δικαιούχο ή συνδικαιούχο τον αιτούντα, από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός ΙΒΑΝ.
  3. ΑΦΜ των δύο συζύγων και παιδιών εφόσον υπάρχει
  4. Αριθμός ΑΜΚΑ του συνόλου των μελών της οικογένειας
  5. Έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
  6. Αριθμός κινητού τηλεφώνου αιτούντος.

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τη χρήση των κωδικών του taxisnet, να υποβάλλουν το αίτημά τους στα ΚΕΠ ηλεκτρονικά: https://oreina.epidomata.gov.gr

Tηλέφωνα ΚΕΠ Δήμου Αργοστολίου:

ΚΕΠ 0428 Αργοστολίου: 26713 – 61000

ΚΕΠ 0429 Λειβαθούς: 26713 – 61737

ΚΕΠ 0550 Ελειού – Πρόννων: 2671361630 & 26713 – 61000 & 26713 – 61737

ΚΕΠ 0935 Ομαλών: 26710 – 86078

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται