Ανακοίνωση ΕΔΑΚΙ για τις εικόνες των σκουπιδιών εκτός κάδων στο Αργοστόλι

spot_img

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών τα οποία δείχνουν εικόνες με χάρτινες συσκευασίες τροφίμων, ρούχων κλπ (ακόμη και στρώματα κρεβατιών) εντός και πέριξ των κάδων στο κέντρο του Αργοστολίου θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Πρώτον, σαφώς και η ενημέρωση μας από τους δημότες για τέτοια φαινόμενα είναι απολύτως ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ.

Δεύτερον, ενημερώνω τους αγαπητούς δημότες (ενδεχομένως το γνωρίζουν ήδη) πως, εδώ και δύο εβδομάδες τα συνεργεία της ΕΔΑΚΙ εργάζονται σε δύο βάρδιες και περνούν από κάθε σημείο αποκομιδής ΔΥΟ φορές την μέρα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Τρίτον, θα ήθελα να παρακαλέσω τους φίλους καταστηματάρχες να δείχνουν τη μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα στην ώρα αλλά κυρίως στον τρόπο που εναποθέτουν τα χαρτοκιβώτια, τις εμπορικές συσκευασίες ή όποια άλλα απορρίμματα στους κάδους που υπάρχουν σε πληθώρα έξω απ’ τα καταστήματα τους. Η εικόνα αυτή που εμφανίζεται στις δημοσιευμένες φωτογραφίες από διάφορα σημεία του κέντρου του Αργοστολίου δεν τιμάει κανέναν.

Τέταρτον, το τουριστικό προϊόν που παρέχουμε ως Κεφαλονιά και απ’ το οποίο εν πολλοίς ζούμε τις οικογένειες μας δεν είναι υπόθεση των tour operator. Είναι πρωτίστως ΔΙΚΗ ΜΑΣ υπόθεση.

Πέμπτον, ακόμα και αν για λόγους ανωτέρας βίας κάποιος καταστηματάρχης θεωρεί πως δεν είναι δυνατόν κάποια μέρα να τοποθετήσει όλες τις συσκευασίες συμπιεσμένες εντός των κάδων, είναι προτιμότερο να ενημερώσει την ΕΔΑΚΙ για να διευθετήσουμε το θέμα άμεσα χωρίς να παραμένουν τα απορρίμματα στους δρόμους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έκτον, στις δύσκολες μέρες που όλοι ζούμε αυτά που μας έχουν κρατήσει όρθιους είναι η παιδεία μας και ο πολιτισμός.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Αργύρης Γαβριελάτος

Πρόεδρος ΕΔΑΚΙ ΑΕ – ΟΤΑ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται