Ιωάννης Βαρούχας: Νέα παρέμβαση για την κυκλοφοριακή μελέτη του Φαραώ (Εικόνες)

spot_img

«Σε σαπουνόπερα παραπέμπει η ανάγκη κυκλοφοριακής μελέτης για τους μαθητές»

                Η ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020 φτάνει στις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά το μεγάλο πρόβλημα της πρόσβασης στα σχολικά συγκροτήματα των δύο λυκείων και του νηπιαγωγείου στο Φαραώ, παραμένει για τέταρτη χρονιά ως μία κακόγουστη δραματική σαπουνόπερα. Αφορμή για τη νέα μας παρέμβαση, στάθηκε η ενημέρωση από γνωστή εβδομαδιαία στήλη, η οποία κάνει λόγο για τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στο Φαραώ σύμφωνα με την τελευταία συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αργοστολίου. Ας δούμε όμως λίγο μερικά στοιχεία.

Είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη παρέμβαση, στις αρχές της χρονιάς, ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, αυτή του κ. Παρίση, είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δημιουργία και εφαρμογή σχετικής κυκλοφοριακής μελέτης σε σχετική σύσκεψη που είχε γίνει πριν τέσσερα έτη στο Διοικητήριο. Ωστόσο, απέτυχε ή δε θέλησε να τη διεκπεραιώσει μέχρι που έληξε η θητείας της. Η νέα δημοτική αρχή Μιχαλάτου ρωτήθηκε εγκαίρως για το αν θα αναλάβει αυτήν την ευθύνη, για το ποιες ενέργειες έχει στα σχέδιά της ενώ της προτάθηκαν και συγκεκριμένα προσωρινά μέτρα. Ωστόσο, επέλεξε να μην απαντήσει στα ερωτήματα και να μην υιοθετήσει κανένα απ’ τα προσωρινά μέτρα που προτείναμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη ανάρτησή μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το χωροταξικό, τα αντανακλαστικά του γραφείου του Δημάρχου ήταν άμεσα! Ενδεχομένως διότι η διάσπαση των Δήμων αναμοχλεύει σε μεγαλύτερο βαθμό τις πολιτικές ισορροπίες του εκλογικού σώματος, ενώ το πρόβλημα της κυκλοφοριακής μελέτης σε μικρότερη κλίμακα. Άποψή μου είναι όμως ότι το θέμα για την ασφαλή μετάβαση των παιδιών και των γονιών τους κάθε μέρα στα σχολεία, είναι εξόχως σημαντικότερο και κρισιμότερο και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Η είδηση για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών δεν μπορεί να καθησυχάσει κανέναν κι αυτό όχι γιατί αντιμετωπίζουμε το θέμα με στείρα κριτική ή αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά διότι τα φανάρια δεν μπορούν να επιλύσουν καμία παράμετρο του προβλήματος πέρα απ’ το να περνούν τα παιδιά του λυκείου στο απέναντι πεζοδρόμιο του περιφερειακού δρόμου. Από εκεί και πέρα όμως που θα πηγαίνουν; Από ποιους δρόμους και με ποια πεζοδρόμια θα επιστρέφουν στα σπίτια τους; Πως θα λύσουν τα φανάρια το πρόβλημα του 2ου ολοήμερου νηπιαγωγείου που είναι ακριβώς πάνω στη διασταύρωση των τεσσάρων ρευμάτων κυκλοφορίας με μηδενική ορατότητα; Ειρήσθω εν παρόδω ότι πριν από λίγες εβδομάδες σημειώθηκε τροχαίο έξω απ’ το νηπιαγωγείο, με Ι.Χ. το οποίο κατέρριψε την μπάρα προστασίας και προσέκρουσε στη μάντρα του νηπιαγωγείου όπου ευτυχώς εκείνη την ώρα τα νήπια δεν ήταν στο προαύλιο…

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται δείχνουν μερικώς μόνο το πρόβλημα καθώς απ’ τον ίδιο δρόμο διέρχονται, όπως όλοι γνωρίζουν, αυτοκίνητα βαρέως τύπου με μειωμένες ικανότητες πέδησης.

Αυτονόητα θεωρούμε ότι κρίνονται τα παρακάτω μέτρα και παρακαλούμε τη δημοτική αρχή να τα εξετάσει με προσοχή και να αξιοποιήσει τις διακοπές που έχουμε μπροστά μας προκειμένου η νέα χρονιά να μας βρει με μεγαλύτερη ασφάλεια :

  • Κατασκευή πεζοδρομιών εκεί που δεν υπάρχουν επί της οδού Λάσσης.
  • Απελευθέρωση των πεζοδρομίων στην ίδια οδό από κάδους απορριμμάτων(επισυνάπτεται η ανεκδιήγητη φωτογραφία), κολώνες της ΔΕΗ, χορτάρια και παντός άλλου είδους εμπόδια.
  • Τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων εκεί που είναι γκρεμός.
  • Να τοποθετηθούν «σαμαράκια» έξω απ’ την είσοδο του νηπιαγωγείου και να διαγραμμιστεί ο δρόμος με διάβαση πεζών και έντονη σήμανση αντανακλαστικών στοιχείων προκειμένου οι οδηγοί να μηδενίζουν την ταχύτητά τους έξω απ’ την είσοδο του νηπιαγωγείου(χθες γονιός που πήρε το παιδί του με το καρότσι βρέθηκε στη μέση της διασταύρωσης ενώπιος ενωπίω με αυτοκίνητο που ευτυχώς πρόλαβε και σταμάτησε αφήνοντάς τον να περάσει).
  • Παρουσία τροχονόμου, εφόσον δε βρίσκεται σχολικός τροχονόμος διαθέσιμος, τις κρίσιμες ώρες του πρωινού και του μεσημεριού οπότε πραγματοποιούνται οι μεταβάσεις από και προς τα σχολεία.

Ευχή και ελπίδα μας είναι το 2020 να μας βρει σε μία καλύτερη κατάσταση σχετικά με το θέμα αυτό, καθώς με τον ίδιο τρόπο που κανένα γονιός δεν μπορεί να βρεθεί ούτε για μία στιγμή ήσυχος εφόσον ξέρει ότι το παιδί του κινδυνεύει, παρομοίως η πολιτεία δε θα πρέπει να εφησυχάζει ούτε στιγμή, αν δεν είναι βέβαια ότι η νεολαία της προστατεύεται με τους μεγαλύτερους συντελεστές ασφαλείας.

Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία σε όλον τον κόσμο!

Αργοστόλι, 18 Δεκέμβρη 2019
Γιάννης Βαρούχας

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img