Αίτημα παράτασης Κτηματολογίου από τους Δημάρχους Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης & Ιθάκης

spot_img

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε κοινή σύσκεψη των Δημάρχων Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, Ληξουρίου Γεωργίου Κατσιβέλη, Σάμης Γεράσιμου Μονιά Νέτη και Ιθάκης Διονυσίου Στανίτσα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 18 Δεκεμβρίου και ημέρα Τετάρτη στο Γραφείο Δημάρχου Αργοστολίου συζητήθηκε το θέμα της παράτασης δηλώσεων Κτηματολογίου στα νησιά μας.

Κοινή διαπίστωση και των τεσσάρων Δημάρχων είναι ότι μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υποχρέωση των δηλώσεων περιουσίας τους μέχρι την 18η Δεκεμβρίου 2019 για λόγους αντικειμενικούς που υπερβαίνουν τη βούλησή τους (αδυναμία ολοκλήρωσης τοπογραφικών, έκδοσης βεβαιώσεων από υπηρεσίες, κλπ).

Για το λόγο αυτό αιτούμεθα την χορήγηση 6μηνης τουλάχιστον παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας δηλώσεων Κτηματολογίου για τους υπόχρεους ιδιοκτήτες των νησιών Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Πλέον αυτής της παράτασης θεωρούμε ότι και οι δηλώσεις των ακινήτων των δήμων μας θα πρέπει να επιβαρυνθούν (αφορά την καταβολή των απαιτούμενων παραβόλων) και να τύχουν ίδιας μεταχείρισης  με αυτές των ιδιωτών. Όπως γνωρίζετε οι δήμοι μας είναι νεοσύστατοι και η καταγραφή – διαχωρισμός της περιουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε το αίτημά μας λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν σε όλες τις περιοχές των νησιών μας αντιμετωπίσαμε ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες) γεγονός που επέβαλε να προσανατολίσουν τις προτεραιότητές τους τόσο οι πολίτες όσο και οι δημοτικές αρχές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Με τη βεβαιότητα ότι άμεσα θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας,  σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή επιπλέον διευκρινήσεων.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους των Δημάρχων

Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης & Ιθάκης

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img