Οι Δήμοι Κεφαλονιάς και Ιθάκης ενισχύονται για την πυροπροστασία με αυξημένη χρηματοδότηση, φτάνοντας συνολικά τα 609.000 €

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Π. Καππάτος: Οι Δήμοι Κεφαλονιάς & Ιθάκης ενισχύονται για την πυροπροστασία με αυξημένη χρηματοδότηση

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία και στήριξη των Δήμων, το 2026 οι χρηματοδοτήσεις για την πυροπροστασία των νησιών μας αυξάνονται σημαντικά, φτάνοντας συνολικά τα 609.000 €, δηλαδή κατά 125.000 € περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, που είχαν ανέλθει σε 484.000 €.

Η κατανομή των χρηματοδοτήσεων ανά Δήμο είναι:

  • Δήμος Αργοστολίου: 211.000 €
  • Δήμος Ιθάκης: 193.000 €
  • Δήμος Σάμης: 121.000 €
  • Δήμος Ληξουρίου: 84.000 €

Στην Κεφαλονιά έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα καθαρισμού εκτάσεων που έχει γίνει ποτέ, με προϋπολογισμό 4,5 εκατ. € μέσω του προγράμματος «Antinero ΙΙΙ» με πόρους του Ταμείου Ανάκαψης μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ στην Ιθάκη, ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη παρέμβαση αντιπυρικής και δασικής προστασίας στην ιστορία του νησιού με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. €.

Τα χρήματα που διατίθενται φέτος θα επιτρέψουν στους Δήμους να ενισχύσουν τους προληπτικούς καθαρισμούς βλάστησης, τη συντήρηση δασικών δρόμων, την προμήθεια εξοπλισμού και την υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων.

Οι Δήμοι είναι πλέον καλύτερα εξοπλισμένοι χάρη στους αυξημένους πόρους, όμως η προσοχή και η συνεργασία όλων των πολιτών παραμένει απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος και των νησιών μας.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Το Kefalonia Life φιλοξενεί νέα, άρθρα και εκδηλώσεις που αφορούν κυρίως την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς και απόψεις πολιτών, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους, χωρίς αυτή να συμπίπτει κατ' ανάγκη με την άποψη του Kefalonia Life.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img