Κίνα: Αναβαθμίζει τους σκύλους από φαγώσιμα σε κατοικίδια για 1η φορά στην ιστορία

spot_img

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κίνας, οι σκύλοι δεν είναι -και- για φάγωμα. Στο πλαίσιο των περιορισμών στο εμπόριο και την κατανάλωση ζώων λόγω κορονοϊού, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι από τώρα και εις το εξής οι σκύλοι είναι ”ζώα συντροφιάς” και όχι ζώα εκτροφής.

Σύμφωνα με τις γενικές κατευθύνσεις του υπουργείου Γεωργίας της Κίνας, που δημοσιοποιήθηκαν χθες, οι σκύλοι εξελίχθηκαν από “παραδοσιακά ζώα εκτροφής σε ζώα συντροφιάς, στο πλαίσιο “της εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού και του δημόσιου αισθήματος αγάπης και προστασίας των ζώων”.

Η εμφάνιση του κορονοϊού συνδέθηκε με μία ανοιχτή αγορά της πόλης Γουχάν, στην οποία ζώα σφάζονται και πωλούνται ως τρόφιμα. Όταν οι επιστημονικές έρευνες κατέληξαν ότι η πιθανότερη πηγή μετάδοσης του ιού στους ανθρώπους ήταν ένα είδος νυχτερίδας, η Κίνα απαγόρευσε το εμπόριο αγρίων ζώων – το οποίο απέφερε κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Το πρώτο βήμα είχε γίνει στις 2 Απριλίου, όταν οι αρχές της πόλης Σεντσέν ανακοίνωσαν ότι από την Πρωτομαγιά απαγορεύεται η κατανάλωση σκυλιών και γατιών. 

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Οι σκύλοι χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην κουζίνα της νότιας Κίνας, όπως  τα βατραχοπόδαρα και οι χελώνες, τα οποία λίγο έλειψε να μπουν στην απαγορευμένη λίστα, αλλά μετά τις έντονες αντιδράσεις, μπορούν να τρώγονται ελεύθερα.  

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img