Συνάντηση Παναγή Καππάτου με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο

spot_img

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Σήμερα είχα συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και κρατικής αρωγής.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Γενική Διευθύντρια της ΓΔΑΕΦΚ (Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) κ. Μαρία Κλεάνθη.

Την συνάντηση απασχόλησαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου. Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στην χορήγηση των επιδοτήσεων ενοικίου για τους συμπολίτες μας στο Ληξούρι που έχουν πληγεί από τους σεισμούς του 2014. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον κ. Υφυπουργό και η καταβολή στους δικαιούχους με την εκκίνηση της απαραίτητης σχετικής διαδικασίας. Επιπλέον, η απόφαση του κ.  Υφυπουργού προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παράταση των επιδοτήσεων έως και το 2027, με την προϋπόθεση ότι στους δικαιούχους δεν θα έχουν παραδοθεί οι επισκευασμένες κατοικίες τους.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Στην αναλυτική μας συζήτηση για το ειδικό πρόγραμμα φυσικών καταστροφών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμφωνήσαμε να εγκριθούν με τις απαραίτητες  ενισχύσεις οι Δήμοι Αργοστολίου και Ιθάκης με τα ποσά των 200.000 και 260.000 αντίστοιχα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι επείγουσες και έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν στο πλαίσιο της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται επίσης να ενταχθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών οι σχετικές  χρηματοδοτήσεις και για τους Δήμους Σάμης και Ληξουρίου με 200.000 και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την ενεργή εμπλοκή του προς την κατεύθυνση της ρύθμισης ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά μας. Άλλωστε αυτό το επιβεβαιώνει και η συχνή παρουσία του στον τόπο μας απ΄ όλες τις θέσεις που υπηρετεί για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Ως βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης συνεχίζω να δρω υποστηρικτικά σε θέματα που αφορούν το σύνολο των πολιτών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img