Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού για την 28η Οκτωβρίου 1940

spot_img

28η Οκτωβρίου 1940

Γιορτάζουμε τη λαμπρότερη σελίδα της νεότερης ιστορίας μας, το «ΟΧΙ» που περίτρανα βροντοφώναξαν με σθένος και αυταπάρνηση οι Έλληνες στο φασισμό.

Η καρδιά της Ελλάδας, όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, «χτυπάει» στα βουνά της Ηπείρου και οι ηθικές αξίες, τα ιδεώδη της Ελευθερίας και της Ιστορίας βγαίνουν νικητές και η ελπίδα γεννιέται ξανά.

Εκεί στα χώματα της Ηπείρου που βάφτηκαν με αίμα,  οι Έλληνες δώσανε το δικό τους λαμπρό παράδειγμα μεταδίδοντας σε μας, τους νεότερους μηνύματα Ελλάδας, ζωής, εθνικού φρονήματος, αυταπάρνησης, αγάπης για την πατρίδα.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Και  είναι αυτά τα μηνύματα, που διαχρονικά η Ελληνική μας ιστορία δίνει στην ανθρωπότητα.

Επιπροσθέτως, το μεγαλείο της ιαχής “Αέρα”, ακολούθησε ένα ακόμα μεγαλύτερο μεγαλείο, του Έλληνα που δεν υποτάχθηκε αλλά αντιστάθηκε μαχόμενος. Του απλού πολίτη, της γυναίκας, της μάνας, του παιδιού που δεν τους λύγισαν ούτε στο Δίστομο, ούτε στην Καισαριανή, ούτε στο Κομμένο της Άρτας, ούτε στα Καλάβρυτα, ούτε στο Φούρνο του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Κρήτη, ούτε στην Παλλήνη, ούτε σε κάθε ύψωμα που έγινε μνημείο τους.

Στον πόλεμο του ’40 στάθηκαν αντιπαρατέθηκαν ο Πολιτισμός και η Βαρβαρότητα, η Δύναμη και οι Αξίες και στη διαμάχη αυτή εν τέλει επικράτησαν οι διαχρονικές ηθικές ελληνικές αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα.

Σήμερα λοιπόν που γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940 και την Αντίσταση ενάντια στον Ιταλογερμανικό Άξονα γιορτάζουμε κάτι πιο ουσιαστικό και βαθύ που είναι η τόνωση του εθνικού μας φρονήματος, η ενίσχυση της εθνικής συνοχής και ενότητας, που μας υποδεικνύει ως μοναδικό τρόπο πόρευσης του Έθνους μας προς την πρόοδο  τον ειρηνικό δρόμο νίκης, που είναι ο δρόμος των Αρχών – των Αξιών – των Άξιων- των Ικανών- των Καθαρών Ελλήνων.

Είναι ο δρόμος της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Χρόνια Πολλά Κεφαλονιά & Ιθάκη!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Π.Ε. ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ  Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img