Στις 04/08 στα Μεταξάτα εκδήλωση για 200 χρόνια από την έλευση του Λόρδου Βύρωνα στην Κεφαλονιά

spot_img

200 χρόνια από την έλευση του Λόρδου Βύρωνα στην Κεφαλονιά .

Την Παρασκευή η εκδήλωση στα Μεταξάτα.

Ήταν 2 Αυγούστου του 1823 όταν ο Λόρδος Βύρωνας έφτασε στην Κεφαλονιά και έμεινε τον περισσότερο χρόνο  στα Μεταξάτα , κατά διαστήματα είχε μείνει στο Αργοστόλι όπως επίσης και στη Λακήθρα , όπου υπάρχει η τοποθεσία  «Βράχος του Βύρωνα».

Από την Κεφαλονιά έφυγε τον Ιανουάριο  του επόμενου έτους για το πολιορκημένο Μεσολόγγι. Εκεί ο μεγάλος Φιλέλληνας άφησε την τελευταία του πνοή, στις 19 Απριλίου 1824, αφού αρρώστησε βαριά.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 και ώρα 21.00 στην πλατεία του Λόρδου Βύρωνα στα Μεταξάτα, ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με την Ionian Society of London , το Ionion Center For The Arts And Culture και το Δήμο Αργοστολίου διοργανώνουν την εκδήλωση «200 χρόνια από την έλευση του Λόρδου Βύρωνα στην Κεφαλονιά».

Στην ζωή και στο  έργο του μεγάλου Φιλέλληνα θα αναφερθούν η κα. Στάμω Αμπατιέλου και ο κ. Ορέστης Καππάτος.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετέχει η παιδική μαντολινάτα της Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου και η  Αυστραλή τσελίστα  Emily Adele Williams.

Η Emily  θα ερμηνεύσει :Μία σύνθεση που έγραψε  ειδικά για την εκδήλωση,  βασισμένη στο ποίημά του Λόρδου Μπάιρον ”Το κορίτσι από το Αργοστόλι” και  4 ακόμη έργα – πρωτότυπες συνθέσεις βασισμένες στις απόψεις, τον πολιτισμό, τους ήχους, τους ανθρώπους και τις εμπειρίες από την Κεφαλονιά.

Η Emily Adele Williams είναι μια Αυστραλή τσελίστα  αυτό- σχεδιάστρια, που ερμηνεύει τις σόλο  μελωδίες και τον αέρινο πειραματισμό της σε ασυνήθιστα περιβάλλοντα ή σε ακουστικά συναρπαστικούς χώρους. Σε αυτούς  περιλαμβάνονται σπήλαια της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας, υπαίθρια αμφιθέατρα και πλατφόρμες προβολής, ιστορικές τοποθεσίες, μουσεία και γκαλερί, εγκαταλελειμμένα ερείπια και ανοιχτά χωράφια, μια πλατφόρμα ανοιχτής θάλασσας ή και το βάθος της  αυστραλιανής ερήμου.

https://www.emilywilliamsmusic.com/

(c) Newstead Abbey; Supplied by The Public Catalogue Foundation

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img