Πολιτιστική δράση για το Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς: Ανακαλύπτοντας πτυχές της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας

spot_img

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχίαη πολιτιστική δράση για τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας, στο πλαίσιο του Τοπικού Θεματικού Δικτύου: «Γεωπάρκο Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Φύση και Πολιτισμός», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων και της Υπεύθυνης του Ε.Κ.Φ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς με θέμα:

«Χαροκόπειο Εργαστήριο Κεφαλονιάς:

Ανακαλύπτοντας πτυχές της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας»

Σκοπόςτης δράσης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την ιστορία, τον ρόλο και τη σπουδαιότητα του Χαροκόπειου Εργαστηρίου Κεφαλονιάς, αλλά και η επαφή τους με την Κεφαλονίτικη παραδοσιακή κεντητική τέχνη, η οποία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την αναπαράσταση του Επτανησιακού σπιτιού του τέλους του 19ου αιώνα και αρχών του 20ου αιώνα και την πλούσια συλλογή κειμηλίων και έργων χειροτεχνίας της παραδοσιακής Επτανησιακής κεντητικής τέχνης για στολισμό και οικιακή χρήση, στην έκθεση του Χαροκόπειου Εργαστηρίου.

Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Χαροκόπειου Εργαστηρίου, τον κ. Κωνσταντίνο Στάβερη, Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής, την κα. Στάμω Σκλαβουνάκη, Πρόεδρο της Επιτροπής Κυριών και Έφορο του Ιδρύματος, την κα. Ελένη Αντωνάτου, Γραμματέα της Διαχειριστικής Επιτροπής και την κα. Χριστίνα Τζωρτζάτου, Υπεύθυνη του Εργαστηρίου, για την πραγματοποίηση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας πολιτιστικής δράσης.

Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img