ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Καππάτος επιμένει στο ψέμα του ή είναι αδιάβαστος. Αναμένουμε δημόσια συγγνώμη

spot_img

Ο κ. Καππάτος επιμένει στο ψέμα του ή είναι αδιάβαστος και δεν ξέρει τι λέει. Αναμένουμε δημόσια συγγνώμη

Μετά την πρόσφατη απάντηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Καππάτου στην ανακοίνωσή μας σχετικά με την υποτιθέμενη μη ψήφιση των μέτρων για τους πληγέντες συμπολίτες μας, προκύπτουν δύο ενδεχόμενα : είτε ο κ. Καππάτος επιμένει στο ψέμα του βάσει πολιτικής σκοπιμότητας, ή είναι αδιάβαστος και δεν ξέρει τι λέει! Τόσο στην 1η όσο και στη 2η περίπτωση, βρίσκεται εκτεθειμένος ανεπανόρθωτα στα μάτια των συμπολιτών μας κι αν έχει την παραμικρή ευθιξία οφείλει άμεσα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ανακρίβειες που ανακοινώνει.

Η σπέκουλα με την οποία επιχείρησε να παραπληροφορήσει του θιακοκεφαλονίτες ανασχέθηκε από την ανακοίνωση μας με την οποία τον διαψεύσαμε μέσα από τα πρακτικά της Βουλής. Ωστόσο, ο κ. Καππάτος επιχείρησε να θολώσει και πάλι τα νερά αλλά, ως φαίνεται, δεν ήταν αρκετά διαβασμένος ώστε να αντιληφθεί ότι όσα μας κατηγορεί ότι δεν ψηφίσαμε έφτασαν στην Βουλή ως τροπολογίες που φυσικά υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές μας.

Το δημοσίευμα της Αυγής που επικαλέστηκε ανέφερε το παρών που δηλώσαμε επί του συνόλου και της αρχής του νομοσχεδίου κι όχι για τα συγκεκριμένα άρθρα, πράγμα που το γνωρίζει πολύ καλά ο βουλευτής αφού μέσα σε αυτό υπήρχαν διατάξεις άσχετες με τον τίτλο του όπως η κατεπείγουσα ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και δη των καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας ( με άλλα δύο εκ. ευρώ) και των μεγάλων επιχειρήσεων (με το πρόσχημα των εκπτώσεων από διαφημιστικές δαπάνες). Γιατί άλλο ο Ιανός κι άλλο τα εκατομμύρια που μοιράζετε σε κανάλια και κολλητούς κ. Καππάτε.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Είχατε ηθική υποχρέωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να περιλαμβάνει μόνο τα μέτρα για τους πληγέντες, όπως σας ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και το αρνηθήκατε. Εσείς όμως κύριε Καππάτε και η κυβέρνηση σας το είδατε σαν ευκαιρία, μέσα σε αυτό να κρύψετε τις χρηματοδοτήσεις των κολλητών σας αλλά παρ’ όλα αυτά εμείς ψηφίσαμε όλα τα άρθρα που αφορούσαν τους πληγέντες συμπολίτες μας και συγκεκριμένα:

Το άρθρο 1, που αφορούσε την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Το άρθρο 2, που προσδιόριζε το αφορολόγητο ακατάσχετο των ενισχύσεων.

Το άρθρο 3, που μιλούσε για την αναστολή μέτρων αναγκαίας εκτέλεσης όπως οι πλειστηριασμοί .

Το άρθρο 4, που αφορούσε την παράταση συμβάσεων εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνται στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Το άρθρο 7,που αφορούσε παράταση προσθεμιών στους δήμους που επλήγησαν από τον Ιανό

Υπερψηφίσαμε όμως και τις τροπολογίες που ο κύριος Καππάτος δεν πήρε χαμπάρι ή διαστρέβλωσε σκόπιμα για να παραπλανήσει τους πολίτες των νησιών μας.

Ισχυρίστηκε ο βουλευτής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ΠΑΡΩΝ  για τη στελέχωση των επιτροπών εκτίμησης και καταγραφής των ζημιών για επιχορήγηση επιχειρήσεων μετά από τη Θεομηνία.

Τα πρακτικά όμως της Βουλής τον διαψεύδουν αφού υπερψηφίσαμε την τροπολογία 482/76 που αφορά 1. Στελέχωση επιτροπών εκτίμησης και καταγραφής ζημιών για επιχορήγηση επιχειρήσεων μετά από θεομηνία 2. Παράταση προθεσμιών στους δήμους που επλήγησαν από θεομηνίες 3. Μείωση οικονομικού ανταλλάγματος σε πληττόμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρους ζώνης λιμένα.

Δήλωσε ο βουλευτής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΟΧΙ  για την παράταση ισχύος του προγράμματος «Επίδομα Στέγασης»!

Τα πρακτικά όμως της Βουλής τον διαψεύδουν αφού υπερψηφίσαμε την τροπολογία 483/77 που αφορά 1. Παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος «Επίδομα Στέγασης» 2. Ένταξη των ωφελούμενων του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» στο Επίδομα Στέγασης.

Ψηφίσαμε επίσης την τροπολογία 481/75 που αφορά 1. Παράταση ισχύος ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω κορωνοϊού COVID-19. 2.Παράταση θητείας Διοικητικού Συμβουλίου ΙΦΕΤ ΑΕ. 3. Διαδικασία αποδοχής δωρεών.

Για του λόγου το ασφαλές τα επίσημα πρακτικά της Βουλής που δείχνουν τις τροπολογίες αναλυτικά, μέσα από τον σύνδεσμο που έδωσε ο ίδιος ο βουλευτής

Και αποτυπώνονται στην παρακάτω εικόνα:


Αλλά και το γεγονός ότι τις ψηφίσαμε μέσα από το απόσπασμα της ψηφοφορίας που αφορά τις επίμαχες τροπολογίες, παρότι ο κύριος Καππάτος ισχυρίζεται ψευδόμενος το αντίθετο.

Υπ. τροπ. 481/75 ως έχει ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Ν.Δ.: ΝΑΙ
ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ
Κίνημα Αλλαγής: –
Κ.Κ.Ε.: OXI
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: OXI
ΜέΡΑ25: OXI

Υπ. τροπ. 482/76 ως έχει ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Ν.Δ.: ΝΑΙ
ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ
Κίνημα Αλλαγής: –
Κ.Κ.Ε.: ΠΡΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΝΑΙ
ΜέΡΑ25: ΠΡΝ

Υπ. τροπ. 483/77 ως έχει ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Ν.Δ.: ΝΑΙ
ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ
Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ
Κ.Κ.Ε.: ΝΑΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΝΑΙ
ΜέΡΑ25: ΠΡΝ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ) ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Οι θέσεις των κομμάτων, όπως αποτυπώθηκαν κατά την ψήφιση με το ηλεκτρονικό σύστημα, καταχωρίζονται στα Πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης.

Δεν ψηφίσαμε την τροπολογία 519/87 που έλαβε χώρα στις 20 Οκτωβρίου 2020 που αφορούσε την προκαταβολή αποζημιώσεων αγροτών και κτηνοτρόφων από τις καταστροφές του Ιανού, διότι πρώτον δεν συμπεριλαμβάνει μελισσοκόμους και αλιείς και αντιμετωπίζει διαφορετικά και με τις παλιές διατάξεις τους αγρότες και κτηνοτρόφους που επλήγησαν από άλλες αιτίες, όπως από τις πλημμύρες στην Εύβοια, πουθα αποζημιωθούν χωρίς προκαταβολές και με τις ισχύουσες περικοπές.

Επίσης η τροπολογία αναφερόταν μόνο στις άμεσες καταστροφές αφήνοντας έξω αυτές που θα υποστούν οι αγρότες κι οι κτηνοτρόφοι σε βάθος χρόνου ως συνέπεια της θεομηνίας. Τέλος, δεν καλύπτει με τις αποζημιώσεις παρά μόνο όσους είχαν ασφαλίσει την παραγωγή τους και για αυτούς σε πολύ μικρότερη αξία από την πραγματική αλλά αυτά ο κ. Καππάτος τα κρύβει κάτω από την λάσπη που επιχειρεί να πετάξει στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το γεγονός ότι με την τροπολογία, οι αποζημιώσεις που θα είχαν καταβληθεί μέχρι μέσα Οκτωβρίου, μετατίθενται τουλάχιστον για την αρχή του επόμενου έτους.

Δεν ψηφίσαμε το άρθρο για την δήθεν προστασία της εργασίας, που αφορά την μερική ή ολική αναστολή εργασίας των εργαζομένων στις πληγείσες περιοχές. Εσείς κύριε Καππάτε επιλέγετε να επιδοτήσετε την ανεργία ενώ εμείς την εργασία μέσα από την πρόταση μας να καλύψει το κράτος μεγάλο μέρος της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στις πληγείσες περιοχές για να παραμείνουν εκείνοι στις δουλειές τους κι οι επιχειρηματίες να ελαφρυνθούν από το οικονομικό βάρος τους, μέσα από την ταυτόχρονη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Δεν ψηφίσαμε το άρθρο για τον ΕΝΦΙΑ γιατί η κυβέρνηση το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και τον Ιανό, ήταν να παρατείνει κατά ένα μήνα το σύνολο των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, να γίνουν 6 αλλά όχι να τους επιβαρύνει με διπλή δόση του φόρου τον Οκτώβριο λόγω καθυστερήσεών της. Εμείς σας προτείναμε στις πληγείσες περιοχές να κάνετε χρήση της διάταξης που ψηφίσαμε το 2018 για την απαλλαγή όλου του ΕΝΦΙΑ για τον χρόνο της φυσικής καταστροφής.

Εσείς κύριε Καππάτε γιατί δεν υποστηρίξατε την πρόταση μας να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ οι πληγέντες συμπολίτες μας, τους οποίους υποχρεώσατε να πληρώσουν δυο δόσεις μαζεμένες;

Ταυτόχρονα ασκήσαμε έντονη κριτική και καταθέσαμε προτάσεις για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν συμπεριέλαβε στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο την αποζημίωση, ημιτελών και δευτερευουσών κατοικιών όπως τα πατρικά σπίτια των περισσότερων Κεφαλονιτών και Ιθακησίων, τα υπόγεια, τα γκαράζ και τους εξωτερικούς χώρους που υπέστησαν εξίσου σημαντικές ζημιές.

Ψηφίσαμε παρών επί της αρχής στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο γιατί έχουμε άλλη μια προσπάθεια της Κυβέρνησης να κάνει την κρίση ευκαιρία. Με την επίφαση της κάλυψης των αναγκών που δημιούργησε η θεομηνία, ήρθε ένα νομοσχέδιο που μέσα σε αυτό εισάγονται διατάξεις άσχετες με τον τίτλο του όπως η εκ νέου οικονομική επιχορήγηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με ποσό 2 εκ. ανεβάζοντας το σύνολο των χρημάτων που δόθηκαν στα κανάλια και τους κολλητούς στα 22 εκ. για διαφημιστική καμπάνια ζητημάτων υγείας που έτσι κι αλλιώς είναι δωρεάν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, κύριε Καππάτε πάνω στις πλάτες μιας κοινωνίας που ασφυκτιά, μήνες τώρα από την υγειονομική κρίση και που επιπρόσθετα χτυπιέται από τον «ΙΑΝΟ», εσείς όχι μόνο να κάνετε παιχνίδι με τους ημετέρους και να περνάτε μέσα σ’ αυτό τις χρηματοδοτήσεις των κολλητών και φίλων σας αλλά να λέτε συνειδητά ψέματα στους πολίτες για να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.

Μετά απ’ όλη την παραπάνω τεκμηριωμένη ενημέρωση προς τον ίδιο αλλά και προς τους συμπολίτες μας, αναμένουμε τη δημόσια συγγνώμη του κ. Καππάτου.

Αργοστόλι 2/11/2020

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img