Μνήμες σεισμών του 1953: Στο Πυργί και στον Σταυρό Ιθάκης το Ριφόρτσο

spot_img

Μνήμες σεισμών του 1953. Στο Πυργί και στον Σταυρό Ιθάκης  το Ριφόρτσο

Σήμερα, 31 Ιουλίου στις 20.30  ώρα, στην κεντρική πλατεία στο Χαράκτι , ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με το  Σύλλογο των Απανταχού Φίλων του Πυργιού  «Ο Αίνος» και την υποστήριξη του Δήμου Σάμης διοργανώνουν την εκδήλωση «Μνήμες σεισμών του 1953 στο Πυργί».

Θα προβληθεί ένα αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από τους σεισμούς του 1953, φωτογραφίες και μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής συνθέτουν μια εικόνα που σκοπό έχει να θυμίσει και να μνημονεύσει τα δεινά που έφερε τότε ο Εγκέλαδος στα νησιά μας.

Είσοδος ελεύθερη.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Την Τρίτη 1 Αυγούστου στις 21.00 ώρα, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου στον Σταυρό Ιθάκης, ο Πολιτιστικός, Ιστορικός, Λαογραφικός σύλλογος «Το Ριφόρτσο» Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με τη Δ.Κ.Ε.Ι. «Ο Φήμιος» διοργανώνουν την εκδήλωση «Μνήμες σεισμών 1953 -2023 , εβδομήντα χρόνια μετά».

Ομιλητής στην εκδήλωση ο Μάκης Καταπόδης που θα αναφερθεί στις δύσκολες εκείνες μέρες του Αυγούστου του 1953 στην Ιθάκη. Θα προβληθεί το αφιέρωμα «1953 προ και μετά σεισμών».

Είσοδος ελεύθερη.

Το Ριφόρτσο Πολιτιστικός Σύλλογος

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img