Το τετραήμερο εκδηλώσεων “GeoFestival” και η ανάδειξη του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς & Ιθάκης (εικόνες)

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων:

Ευρωπαϊκές ημέρες

με την ανάδειξη του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς και Ιθάκης

και του προγράμματος “Η Ευρώπη στην Περιφέρεια μου”

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στο πλαίσιο της καμπάνιας “Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2022” μέσα από ένα  τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων με τίτλο “GeoFestival” που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ιόνια Νησιά” (ΕΣΠΑ).

Πρόκειται για το έργο  “Καταγραφή και παρουσίαση των Γεωτόπων και Γεωδιαδρομών του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς – Ιθάκης με σκοπό την ένταξή του στα Γεωπάρκα της UNESCO” που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο και το οποίο είχε ως ευτυχή κατάληξη την ένταξη του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς-Ιθάκης στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO τον Μάρτιο 2022.

Στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου παρουσιάζοντας το ενδιαφέρον της Ευρώπης για την πολύπλευρη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και την συνεργασία με την Περιφέρεια για να αναδειχθεί ο πλούτος της γεωλογικής κληρονομιάς των δύο νησιών καθώς και την ιδιαίτερη αξία που έχει η γεωλογική, φυσική και πολιτισμική κληρονομιά του σε παγκόσμια κλίμακα.

Παρόντες ήταν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, Τεχνικών Έργων και Υποδομών Μανώλης Ορφανουδάκης και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Μηλιώτης, ενω τις θεματικές παρουσιάσεις πραγματοποίησαν οι κκ. Γεώργιος Δρακάτος, Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου του Γεωπάρκου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και Αντώνης Δρίβας, Αντιπρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Πατρών “Ωρίων”.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται