Ε.Α.Σ.: Ενδιαφέρουσα ενημέρωση για τους ντόπιους ιδιοκτήτες ιπποειδών

spot_img

Ε.Α.Σ.: Ενδιαφέρουσα ενημέρωση για τους ντόπιους ιδιοκτήτες ιπποειδών

     Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους ντόπιους ιδιοκτήτες ιπποειδών ότι θα υποχρεούνται να διατηρούν διαρκώς ενημερωμένο αρχείο, στην αρμόδια Κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφέρειας.

     Συγκεκριμένα, ισχυρότερο γίνεται το πλαίσιο για την προστασία των ιπποειδών από την Παρασκευή 21η Οκτωβρίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία θα τεθεί σε εφαρμογή η Κεντρική Ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων των Ιπποειδών (ΚΗΒΔΙ) έξι μήνες μετά την σχετική Υπουργική Απόφαση.
     Στο εν λόγω αρχείο θα περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικές με :
1) την ταυτότητα των ιπποειδών (Ημερομηνία γέννησης /θανάτου, Περιγραφή, Όνομα, Αριθμός
microchip, Μοναδικός ισόβιος αριθμός ιπποειδούς, κλπ)

2) τις εγκαταστάσεις διαμονής των ιπποειδών (Έδρα εγκατάστασης, Κωδικός εγκατάστασης, Ημερομηνία εισόδου κάθε ιπποειδούς στην εγκατάσταση, κλπ)

3) τους υπεύθυνους των ιπποειδών (στοιχεία ταυτοποίησης, αναλυτικός κατάλογος με τα ιπποειδή για τα οποία είναι υπεύθυνος, κλπ)

4) τα έγγραφα ταυτοποίησης των ιπποειδών (Είδος έγγραφου ταυτοποίησης, Ημερομηνία έκδοσης, κλπ) καθώς και τους φορείς έκδοσης αυτών των εγγράφων.

      Ως προς το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των ιπποειδών ως ζώα εργασίας, στις εκτροφές και κατά τη μεταφορά τους σύμφωνα με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ρυθμίζονται κανόνες για τη μεταφορά ιπποειδών όλων των κατηγοριών συμπεριλαμβανομένων των επιτρεπόμενων διαστημάτων ταξιδιού, ανάπαυσης, ποτίσματος και ταΐσματος, καθώς και της ορθής φόρτωσης και εκφόρτωσης στα εγκεκριμένα μέσα μεταφοράς.    

      Αντίστοιχα θέματα ευζωίας ιπποειδών εργασίας και εκτροφών συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας ευθανασίας και κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμορφώσεων ρυθμίζονται με την εθνική νομοθεσία.

  Από  Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ &  ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται