Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στα Δαυγάτα

spot_img

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στα Δαυγάτα

Αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η λύση του δεν μπορεί να είναι άλλη από το να παραμείνει  στον φυσικό του  χώρο   στα Δαυγάτα  και στην έδρα που ορίζεται από το καταστατικό του.

Το Μουσείο βρίσκεται από το 1996 στο κτίριο και τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δαυγάτων, παραχωρημένο από την τότε κοινότητα Δαυγάτων, με την οικονομική συμβολή  του Πολιτιστικού Συλλόγου  και την προσφορά προσωπικής εργασίας των κατοίκων του χωριού.

Εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε φάρο πολιτισμού, τον οποίο επισκέπτονταν  τουρίστες αλλά κυρίως  μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Η απόφαση να φύγει από εκεί και να εγκατασταθεί στον απρόσωπο χώρο του Επιμελητηρίου με πλάνο πολύ αργότερα να πάει στον Θαλασσόμυλο, έρχεται σαν συνέχεια της αδράνειας στην οποία είχε περιέλθει το Μουσείο με ευθύνη της δημοτικής αρχής Παρίση, που στα τόσα χρόνια της θητείας του δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα υπάλληλο ώστε αυτό να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Κατάσταση που συνεχίζεται και σήμερα επί Μιχαλάτου παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για επαναλειτουργία του Μουσείου και στήριξη των χωριών και της περιφέρειας του Δήμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων για να παραμείνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στον δικό του χώρο και να στελεχωθεί  με το κατάλληλο προσωπικό ώστε να συνεχίσει να αποτελεί κομμάτι της ιστορίας των Δαυγάτων, έτσι όπως αξίζει στους κατοίκους του.

Αργοστόλι 13 Αυγούστου 2021

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται