Ε.Α.Σ.: Δήλωση κατεχόμενων μελισοκυψελών για το έτος 2022-2023

spot_img

                     Αργοστόλι,, 7.9.2022                   

  Ε.Α.Σ.: Δήλωση κατεχόμενων μελισοκυψελών για το έτος 2022-2023

       Ο Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει  τους ντόπιους Μελισσοκόμους, μέλη του και μη, ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) η δήλωση των κατεχόμενων κυψελών των ενεργών Μελισσοκόμων υποβάλλεται μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου και της 20ης Οκτωβρίου κάθε έτους, με σχετική αίτηση στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή μέσω διαχειριστικής εφαρμογής που αναπτύσσει και διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υ.Α.Α.Τ.

        Στους ενεργούς Μελισσοκόμους χορηγείται βεβαίωση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών, μέχρι την έναρξη ισχύος της υπουργικής απόφασης που προβλέπεται στην περ. β της παρ. 3 του άρθρου 9 του ν. 4691/2020 και την έκδοση της ατομικής μελισσοκομικής ταυτότητας.

        Σε περίπτωση που ο Μελισσοκόμος επιθυμεί να δηλώσει ταυτόχρονα μεταβολή του αριθμού των κατεχόμενων κυψελών του, αυτό γίνεται άπαξ σε μία αίτηση.

        Αν η μεταβολή στον αριθμό κατεχόμενων κυψελών οφείλεται σε πολλαπλασιασμό με μελισσοκομικούς χειρισμούς, ο ενεργός Μελισσοκόμος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση. Στην περίπτωση αυτή γίνεται αποδεκτή, για την ενημέρωση του Μητρώου ετήσια αύξηση μέχρι 50% επί του αριθμού των κατεχομένων κυψελών. Μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης και μέχρι 100% επί του αριθμού των κατεχόμενων κυψελών, οφειλόμενο σε μελισσοκομικούς χειρισμούς γίνεται αποδεκτό μόνο κατόπιν τεκμηρίωσης από τον ενδιαφερόμενο και αιτιολογημένης αποδοχής του από την αρμόδια ΔΑΟΚ.

         Αν η αύξηση του αριθμού των κατεχόμενων κυψελών οφείλεται σε πολλαπλασιασμό αυτών με μελισσοκομικούς χειρισμούς ή/και με αγορά παραφυάδων, διενεργείται υποχρεωτικός επιτόπιος έλεγχος από την Δ.Α.Ο.Κ.  από τη γνωστοποίηση ολοκλήρωσης της διαδικασίας σήμανσης. Εάν η αύξηση του αριθμού των κατεχόμενων κυψελών οφείλεται σε ιδία παραγωγή παραφυάδων ή σε αγορά παραφυάδων από άλλον ενεργό Μελισσοκόμο, η αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ. μετά από παρέλευση δύο  μηνών από τη σχετική δήλωση του Μελισσοκόμου, διενεργεί επιτόπιο έλεγχο.

         Από Ε.Α.Σ. (Αγροτική Ένωση) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται