Υπογράφηκε η ένταξη της προστασίας του Θολωτού Τάφου Τζανάτων Κεφαλονιάς στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά”

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπέγραψε

την ένταξη της προστασίας και ανάδειξης 

του Θολωτού Τάφου Τζανάτων Κεφαλονιάς

στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά”

Το έργο “Προστασία και ανάδειξη του Θολωτού Τάφου στα Τζανάτα Πόρου Κεφαλονιάς” ενέταξε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά”, στον άξονα Προτεραιότητας “Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Περιφερειάρχης υπέγραψε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου με ημερομηνία έναρξης της πράξης στις 10 Ιουνίου 2021 ενω ημερομηνία λήξης ορίζεται η 28η Δεκεμβρίου 2023.

Δικαιούχος της πράξης είναι η Διεύθυνση Αναστηλώσεων Αρχαίων Μνημείων (κωδικός 1010802).

Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της ένταξης του έργου αυτού μετά από παλινωδίες, ασάφειες και εμπλοκές που στέρησαν απο την Κεφαλονιά και την Περιφέρειά μας την ανάδειξη του σπουδαίου μνημείου, δηλαδή του Μυκηναϊκού Θολωτού Τάφου στο Λόφο Μπόρζι, σημερινά Τζανάτα, και ο οποίος κατασκευάστηκε το 1350 π.χ.

Το πολυπόθητο έργο περιλαμβάνει αρχαιολογικές εργασίες, τεκμηρίωση και προβολή του Θολωτού Τάφου, αναγκαστική απαλλοτρίωση ή απευθείας αγορά ακινήτου για αρχαιολογικούς σκοπούς, όπως και διαμορφωμένη διαδρομή κίνησης από την περιοχή εισόδου προς το μνημείο.

Αναλυτικότερα θα παρουσιαστεί στο κοινό το ολοκληρωμένο σχέδιο του σημαντικού αυτού έργου, ανακοίνωσε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται