Το Υπουργείο Υποδομών μελετά τη μεταφορά των κρουαζιερόπλοιων εκτός της πόλης του Αργοστολίου – Τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Κεφαλονιάς

spot_img

Θέμα: Λιμάνι Αργοστολίου

Αξιότιμοι κύριοι,

Ενημερωθήκαμε από τον Δήμαρχο Αργοστολίου, κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο αναφορικά με την μελέτη που προωθείται από το Υπουργείο Υποδομών, η οποία προβλέπει την μεταφορά των κρουαζιερόπλοιων εκτός της πόλης του Αργοστολίου και τη διατήρηση του εμπορικού τμήματος του λιμένα μέσα στο κέντρο της πόλεως. Μια τέτοια απόφαση θα ήταν καταστροφική και θα αποτελούσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Κεφαλονιάς.

Σε όλες τις σύγχρονες τουριστικές πόλεις,  η πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων γίνεται σε αναπτυγμένα σημεία που οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε πληθώρα υπηρεσιών. Το σημείο που φέρεται να έχει επιλεγεί από την τρέχουσα μελέτη, είναι εκτός αστικού ιστού, αποκλείοντας τους επιβάτες από πρόσβαση σε εμπορικά ή  τουριστικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης και παροχής υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα τα λεωφορεία που αναλαμβάνουν οργανωμένες εκδρομές δεν θα περνούν καν μέσα από την πόλη.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι το 2014 παραδόθηκε στο Υπουργείο από την Αντιπεριφέρεια Κεφαλληνίας οριστική μελέτη με περιβαλλοντολογικούς όρους, η οποία κόστισε 1.000.000 ευρώ και προέβλεπε τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού στο σημείο που τώρα το Υπουργείο επιλέγει να γίνεται η πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων. Η μελέτη αυτή ικανοποιούσε πλήρως τις ανάγκες της πόλης, προέβλεπε δύο νέες θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, ενώ παράλληλα δεν έθιγε τα εμπορικά συμφέροντα των επιχειρήσεων. Να σημειωθεί δε ότι η μετακίνηση του Εμπορικού τμήματος του λιμένος εκτός του κέντρου της πόλεως, θα μείωνε το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται στην παραλιακή οδό από τη διέλευση φορτηγών.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε τα ανωτέρω σοβαρά υπόψη σας, και το αίτημα του εμπορικού κόσμου και της κοινωνίας της Κεφαλονιάς για παραμονή των κρουαζιερόπλοιων εντός πόλεως, όπως ήδη έχει εκφραστεί και από τον Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο αλλά και τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, θα ικανοποιηθεί.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται