Kοινή επιστολή τριών επαγγελματικών φορέων Κεφαλονιάς & Ιθάκης σχετικά με την τουριστική προβολή των νησιών

spot_img

Κοινή Επιστολή από:

  • Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης
  • Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς Ιθάκης
  • Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Προς: 

  • Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη
  • Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, κ. Δημήτριο Φραγκάκη
  • Πρόεδρο Δ.Σ ΕΟΤ, κα. Άντζελα Γκερέκου

Κοιν:

  • Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης, κ. Παναγή Καππάτο
  • Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΕΟΤ

Αξιότιμοι κύριοι/κυρία,

Η  Κεφαλονιά και η Ιθάκη, νησιά που αποτελούν διεθνή τουριστικό πόλο έλξης,  βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα Ιανού το Σεπτέμβριο το 2020. Η επέλαση του πρωτοφανούς για τα Ελληνικά δεδομένα καιρικού φαινομένου, άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής σε οικίες, επιχειρήσεις, οδικό δίκτυο, υποδομές και σημεία ενδιαφέροντος.

Οι αρμόδιοι φορείς, από κοινού καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι προαναφερθείσες βλάβες και τα νησιά μας να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες. Η προσπάθεια αυτή φυσικά εκτός από χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό, απαιτεί και δυσβάσταχτες δαπάνες από τους Δήμους μας, μη αφήνοντας οικονομικό περιθώριο για περαιτέρω κόστη σε προβολή και προώθηση του  τουριστικού προϊόντος.

Δραττόμμενοι της ευκαιρίας από την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ.Θεοχάρη στην Κεφαλονιά, προτείναμε να στηριχθούν οι πληγείσες αυτές περιοχές με μια ολοκληρωμένη καμπάνια από τον ΕΟΤ, που θα έχει στόχο την ενίσχυση της εικόνας και του τουριστικού προϊόντος των δύο νησιών.

Η διαφημιστική αυτή προβολή θα μπορούσε να ακολουθήσει τα πρότυπα της τρέχουσας καμπάνιας του ΕΟΤ  για 4 νησιά του Αιγαίου (που αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό πρόβλημα), τα οποία προβάλλονται σε διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, σε στοχευμένες αγορές όπως της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Τσεχίας , της Ολλανδίας και των Σκανδιναβικών και Βαλκανικών χωρών, περιοχές οι οποίες διασυνδέονται άμεσα με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Πρόταση μας επίσης, είναι η προβολή και η διαφήμιση των νησιών μας και στην εγχώρια αγορά. Για την προσπάθεια ανάκαμψης του εσωτερικού τουρισμού και την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας και της νησιωτικής οικονομίας, να υπάρξει διεύρυνση και ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022, το οποίο θα περιλαμβάνει και επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων  των δικαιούχων του προγράμματος.

Με την πεποίθηση ότι ενστερνίζεστε τις αγωνίες όλων των επαγγελματιών και των κατοίκων των νησιών μας, ελπίζουμε να ανταποκριθείτε το συντομότερο δυνατό στο αίτημα μας.

Με εκτίμηση,

Οι Πρόεδροι

Επιμελητήριο Κεφ/νιας                       Ένωση Ξενοδόχων                 Ομοσπονδία Τουριστικών

          & Ιθάκης                                          Κεφ/νιας & Ιθάκης           Καταλυμάτων Κεφ/νιας & Ιθάκης

   Σταύρος Σπαθής                                Γεράσιμος Τιμοθεάτος                  Δημήτρης Ατσάρος

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται