Η Κεφαλονιά στην 7η θέση των κορυφαίων τουριστικών προορισμών της Ευρώπης!

spot_img

Ολοκληρώθηκε εχθές η μεγάλη on line ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου τουριστικού προορισμού της Ευρώπης για το 2021, με την Κεφαλονιά που έλαβε 36.551 ψήφους να καταλαμβάνει τελικά την 7η θέση μεταξύ των 20 υποψήφιων περιοχών οι οποίοι στο σύνολό τους αποτελούν αναμφίβολα εμβληματικούς προορισμούς.

Στην ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν ηλεκτρονικά περισσότερα από 600.000 άτομα, πρώτη αναδείχθηκε η Μπράγκα της Πορτογαλίας με 109.902 ψήφους, δεύτερη η Ρώμη με 78.124 ψήφους και τρίτο το Κάβτατ της Κροατίας με 50.025 ψήφους. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Φλωρεντία με 46.484 ψήφους, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από το Σιμπίου της Ρουμανίας με 45.699 ψήφους. Το Παρίσι αναδείχθηκε έκτο με 39.548 ψήφους μία θέση δηλαδή πριν την Κεφαλλονιά, ενώ μία θέση μετά συναντάμε το Κότορ από το Μαυροβούνιο με 32.481 ψήφους. Στην ένατη θέση ακολουθεί η κοιλάδα Σόκα στη Σλοβενία με 26.432 ψήφους και η κορυφαία δεκάδα ολοκληρώνεται με τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία με 25.586 ψήφους.

Στις θέσεις 11 έως 20 βρέθηκαν το Τύμπιγκεν στην Γερμανία, η κοιλάδα Ντορντόγκνε στην Γαλλία, το νησί Ταχίτι επίσης στην Γαλλία, το Κάπρι στην Ιταλία, η Γκέντ στο Βέλγιο, η Καππαδοκία στην Τουρκία, το Κάλπε στην Ισπανία, η Βιέννη στην Αυστρία, η Κορνουάλη στην Αγγλία και τέλος τα νησιά Λοφότεν στην Νορβηγία.

Πρόκειται σίγουρα για μια σημαντική διάκριση για το νησί μας που θα ενισχύσει το τουριστικό του προφίλ, αρκεί να αξιοποιηθεί από όλους τους παράγοντες του κλάδου. Μάλιστα η ευχάριστη αυτή είδηση έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για την Κεφαλλονιά και ιδιαίτερα τον Δήμο μας.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το «European Best Destinations» από το 2009 που δημιουργήθηκε, έχει θέσει ως στόχο του την προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού στην Ευρώπη, αναδεικνύοντας της ως τον κορυφαίο προορισμό του κόσμου. Έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες και μεταξύ άλλων αναπτύσει online πληροφορίες και ολοκληρωμένους τουριστικούς οδηγούς για τους κυριότερους προορισμούς που κοινοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, συνδέει ένα τεράστιο δίκτυο ταξιδιωτικών πρακτορείων με εκατομμύρια τουρίστες σε όλο τον κόσμο, ενώ διοργανώνει κάθε χρόνο ψηφοφορίες για την ανάδειξη των κορυφαίων προορισμών στις οποίες μετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται