Εμπορικό Λιμάνι Αργοστολίου: Μεταξύ Δραπάνου & Πεσσάδας η επιλογή για τη νέα χωροθέτησή του – Αποδεκτό το αίτημα για την μεταφορά του

spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμπορικό Λιμάνι Αργοστολίου

Μεταξύ Δραπάνου και Πεσσάδας η επιλογή για την νέα χωροθέτησή του

Αποδεκτό το αίτημα για την μεταφορά του

Η Περιφερειακή Αρχή σε επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών

To “πράσινο φως” για την μεταφορά του εμπορικού λιμένα Αργοστολίου και την εγκατάσταση – λειτουργία του σε χώρο αποδεκτό από την τοπική κοινωνία σηματοδοτεί η θετική γνώμη του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να ανοίξει ο διάλογος για την τελική επιλογή της χωροθέτησης είτε στο Δράπανο (παλιά ΔΕΗ) σημείο για το οποίο υπάρχει μελέτη του 2005 που χρήζει επικαιροποίησης, είτε στο λιμάνι της Πεσσάδας για το οποίο απαιτείται αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, είχε προκαλέσει σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών πριν από την περιπέτεια του ΙΑΝΟΥ με υπηρεσιακούς παράγοντες για να μεταφέρει τις ενστάσεις των τοπικών φορέων για το δρομολογούμενο σχέδιο απο το Υπουργείο Υποδομών και να ζητήσει την μελέτη εναλλακτικών λύσεων για την χωροθέτηση του λιμένα Αργοστολίου.

Οι τοπικοί φορείς τονίζουν επίσης, ότι με την νέα χωροθέτηση θα αντιμετωπιστούν και τα σημαντικά κυκλοφοριακά, και όχι μόνο, προβλήματα που μέχρι σήμερα δημιουργούσε η λειτουργία του εμπορικού λιμένα του Αργοστολίου.

Το θέμα αποσαφηνίστηκε κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Σταυρου Τραυλού, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη,   του Βουλευτή Παναγή Καππάτου, του Δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, του Εντεταλμένου Συμβούλου Διασυνδεσιμότητας Ιονίων Νήσων Δημήτρη Σπανού και των Μελετητών Μαριλένας Φράγκου και Λευτέρη Ρουχωτά.

Την σύσκεψη χαιρέτησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου. Τοποθετούμενος ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς & Ιθάκης Σταυρος Τραυλός δήλωσε πως “οι δύο προτάσεις στις οποίες καταλήγουν οι φορείς και το Υπουργείο, έχουν θετικά και αρνητικά. Προσωπική μου άποψη είναι πως η προσφερότερη θέση είναι η μεταφορά στο λιμάνι της Πεσσάδας, καθότι με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει το σύνολο του κόλπου του Αργοστολίου να αξιοποιηθεί για τουριστική χρήση αφενός και αφετέρου η λειτουργία του εμπορικού λιμανιού στην Πεσσάδα θα αναβαθμίσει το εκεί λιμάνι και συνολικά τις υποδομές (δρόμοι, παρακάμψεις κλπ.)”.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται