Βίντεο: Πετάμε πάνω από την παραλία Kλιματσιά στο χωριό Σπαρτιά Κεφαλονιάς

spot_img

Ο Κλιματσιάς είναι η μικρή παραλία κοντά στο χωριό Σπαρτιά, του πρώην δήμου Λειβαθούς. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς και είναι αμμώδης, με αρκετά βράχια όμως ακόμα και μέσα στη θάλασσα. Ένας από αυτούς τους υποθαλάσσιους βράχους λέγεται από τους ντόπιους «στοιχερό», καθώς η γεμάτη τρύπες επιφάνειά του παραπέμπει σε «ζωντανό» οργανισμό!

Τα νερά στον Κλιματσιά είναι καταγάλανα και οι λείοι, εντυπωσιακοί βράχοι στα δεξιά της παραλίας οριοθετούν τον κόλπο. Το έδαφος είναι κατακόρυφο και για να φτάσει ο επισκέπτης στην παραλία, πρέπει να αφήσει το αυτοκίνητό του πάνω στο δρόμο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, και να κατέβει την μικρή κατηφορίτσα ως κάτω.

Στον χώρο πάνω από τον Κλιματσιά υπάρχει ένα αλσύλλιο με πεύκα, όπου θα βρείτε και ένα πολύ καλό εστιατόριο και καφετέρια. Κατά τα άλλα, η παραλία είναι ανοργάνωτη, χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, οπότε θα πρέπει να φροντίσετε οι ίδιοι για ό,τι θα χρειαστείτε. Αν επιλέξετε να έρθετε στον Κλιματσιά απόγευμα, στην παραλία πέφτει σκιά από τα βράχια και δεν σας είναι απαραίτητη η ομπρέλα.

Κατά μήκος της παραλίας και δίπλα στον Κλιματσιά θα βρείτε περπατώντας τον κόλπο της Βροντερής, που διαθέτει αγκυροβόλιο για σκάφη και ψηλά βράχια, ιδανικά για ριψοκίνδυνες βουτιές!

Βίντεο (Jerry Gasparinatos)

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται