Κοινωνικό μέρισμα: «Ψυχρολουσία» για τους δικαιούχους και τα ποσά

Κοινωνικό μέρισμα: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το προηγούμενο Σάββατο την παροχή κοινωνικού μερίσματος λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Όπως τόνισε όπως για το κοινωνικό μέρισμα δεν ήταν σε θέση να πει περισσότερα καθώς δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για το που θα κάτσει η μπίλια για το υπερπλεόνασμα.

spot_img

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μόνο τη διανομή κοινωνικού μερίσματος στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Μπορεί πηγές του ΥΠΟΙΚ να είναι αισιόδοξοι για την πορεία των δημόσιων εσόδων αλλά το δεδομένο είναι ένα. Πέρσι τέτοια εποχή η προηγούμενη κυβέρνηση μοίρασε πλεόνασμα ως κοινωνικό μέρισμα περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ. 

Το ΓΛΚ επιμένει στην πρόβλεψή του για 3,7% του ΑΕΠ αν και η Κομισιόν εμφανίζεται πιο αισιόδοξη βάζοντας τον πήχη στο 3,8%. Τα μεγέθη αυτά υποδεικνύουν ένα εύρος δημοσιονομικού χώρου μεταξύ 350 εκατ. ευρώ και 550 εκατ. ευρώ

Κατά συνέπεια θα υπάρξει ένας δημοσιονομικός χώρος της τάξεως των 500 εκατ. και το μέρισμα που θα δοθεί θα είναι 200 εκατ. ή και λίγο χαμηλότερα. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι τα ποσά και πιθανώς και οι δικαιούχοι θα είναι απείρως λιγότεροι σε σχέση με τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που δόθηκε πέρσι.

Όπως είναι φυσικό τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι, αλλά και ποιοι θα είναι δικαιούχοι θα εξαρτηθεί από το συνολικό ποσό που θα μοιράσει η κυβέρνηση ως κοινωνικό μέρισμα. Συνεπώς, το φετινό κοινωνικό μέρισμα θα είναι μειωμένο κατά τουλάχιστον 50% σε σχέση με ότι είχε δοθεί τα προηγούμενα χρόνια. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018 είχε δοθεί κοινωνικό μέρισμα πάνω από 800 εκατ. στις 14 Δεκεμβρίου και τα ποσά ξεκινούσαν από τα 200 ευρώ έως και τα 1.200 ευρώ.

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται