ΣΥΡΙΖΑ προς Π. Καππάτο: Πού είναι οι αποζημιώσεις λόγω Ιανού 50 ημέρες μετά τις καταστροφές;

spot_img

Ο βουλευτής των νησιών μας κ. Καππάτος αφού δε βρήκε ακόμα το πολιτικό θάρρος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα ψέματα που είπε στους συμπολίτες μας, σχετικά με την ψηφοφορία για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τη θεομηνία, ας μας πει τουλάχιστον πότε επιτέλους θα τις δώσουν.

Ο βουλευτής διαψεύσθηκε από τα πρακτικά της Βουλής και διέσυρε το θεσμό που υπηρετεί στα μάτια των ψηφοφόρων του, με τον ισχυρισμό του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε  την τροπολογία 482/76 για τη στελέχωση των επιτροπών εκτίμησης και καταγραφής των ζημιών, που φυσικά υπερψηφίσαμε.

Στην ίδια δήλωση του ο κ. Καππάτος καυχιόταν επιδεικτικά : «Αν καθημερινά διαβάζουμε για τις αποζημιώσεις στους συμπολίτες μας, σε χρόνο ασυνήθιστα γρήγορο για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους, είναι γιατί η Βουλή νομοθέτησε για την επιτάχυνση των διαδικασιών».

Σήμερα λοιπόν, ενάμιση μήνα μετά το πέρασμα του Ιανού, να μας πει ο βουλευτής πόσοι αποζημιώθηκαν, μιας και το κράτος λειτούργησε άμεσα, γιατί οι μαρτυρίες των ίδιων των πολιτών κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη καθυστέρηση αντί για δήθεν επιτάχυνση των διαδικασιών.

Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σας άφησε 37 δις στην άκρη και ψήφισε τα μέτρα για τους πληγέντες, αλλά παρ’ όλ’ αυτά προχωράτε με ρυθμούς χελώνας και κοροϊδεύετε τον κόσμο κι από πάνω όταν για άλλες περιπτώσεις, όπως με τα εκατομμύρια στους καναλάρχες, ξέρετε να τα μοιράζετε αυθημερόν.

Να μας πει ο κ. Καππάτος γιατί από τις μέχρι τώρα εκατοντάδες  αιτήσεις που έχουν γίνει στις ιδιαίτερα πληγείσες περιοχές όπως η  Άσσος, η Αγία Ευφημία και το Φισκάρδο, έχει ικανοποιηθεί μόνο το 20% αυτών, σε ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεις συνολικά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να επιβαρύνονται οικονομικά ακόμα περισσότερο και να πληρώνουν από την τσέπη τους για τις αποκαταστάσεις των ζημιών στις περιουσίες τους.

Μπαίνει χειμώνας κ. Καππάτε κι έχετε αφήσει αυτούς τους ανθρώπους να παλεύουν ακόμα με τις λάσπες μέσα στα σπίτια και τις αυλές τους.

Αν κοιτάξετε τους πίνακες που δημοσιεύονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ  μέχρι και χθες  9 Νοεμβρίου, είχαν αναρτηθεί 36 αποφάσεις με επιδοτούμενους, εκ των οποίων μόνο οι 56 είναι από την Αγία Ευφημία, 23 από την Άσσο και 20 από το Φισκάρδο, σύνολο 99 που αντιστοιχούν μόλις στο 21,66 % του συνόλου των επιδοτημένων.

Να μας πει λοιπόν ο βουλευτήςαφού «οι αποζημιώσεις δίνονται σε χρόνο ασυνήθιστα γρήγορο για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους», γιατί ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές ακόμα  δεν έχουν ικανοποιηθεί  όλα τα αιτήματα. Γιατί 50 ημέρες μετά τις καταστροφές ο κόσμος δεν έχει πάρει ούτε το επίδομα των 600 ευρώ. Μόλις χτες ανακοινώθηκαν οι επιδοτούμενοι στο δήμο Αργοστολίου…

Να μας πει επίσης ο κ. Καππάτος, γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι εργασίες καθαρισμού στις πληγείσες περιοχές και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Να μας πει που είναι οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν αφού με τη θεομηνία άλλαξε τελείως η γεωμορφολογία της περιοχής και με την πρώτη νεροποντή υπάρχει κίνδυνος για νέες καταστροφές.

Τέλος, ας μας ενημερώσει ο Βουλευτής πως γίνεται ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες της Πυλάρου να μην έχει γίνει ούτε ένα από τα αντιπλημμυρικά έργα που εξήγγειλε πέρυσι «αγκαλιά» με την κα Κράτσα και αφορούσαν λεκάνες ανάσχεσης, οριοθετήσεις υδρογραφικών δικτύων, καθαρισμούς, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις ποταμών και χειμάρρων, έργα πολύ σημαντικά για την μελλοντική προστασία της ευρύτερης  περιοχής από παρόμοια φαινόμενα.

Αν έτσι θεωρείται κ. Καππάτε, ότι η κυβέρνησή σας κι εσείς προσωπικά «δια ενεργειών σας», επιταχύνετε τις διαδικασίες και το κράτος λειτουργεί πιο γρήγορα από ποτέ, τότε δε θέλουμε να σκεφτόμαστε πως θα είναι αν ζοριστείτε κάποια στιγμή και… υπάρξουν καθυστερήσεις.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

spot_img

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται