Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για Κεφαλονιά: 370.000 ευρώ για υγειονομικό εξοπλισμό

spot_img

Το ποσό των 600.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω του Διασυνοριακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg Ελλάδα – Ιταλία» για την προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού και στα τέσσερα νοσοκομεία των Ιονίων Νήσων.

Απαντώντας στην επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» Σπύρου Σπύρου αναφορικά με τις ενέργειες και την επιτάχυνση των διαδικασιών αξιοποίησης του ΕΣΠΑ για ενίσχυση του τομέα υγείας ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης Κώστας Ζόρμπας τόνισε ότι με τις κατάλληλες ενέργειες του ιδίου αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κωνσταντίνου Καποδίστρια ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, ο διαγωνισμός για την διάθεση υγειονομικού εξοπλισμού για τον Covid-19 στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, με απευθείας υλοποίηση διαδικασιών από τα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Ειδικότερα, με βάση την καταγραφή των αιτημάτων των Διοικητών των Νοσοκομείων το συνολικό ποσό για την προμήθεια υγειονομικού εξοπλισμού, όπως συσκευές αποσυμπίεσης, αναπνευστήρες και εξειδικευμένα υλικά, ανέρχεται στις 600.000 ευρώ.
Ειδικότερα ανά Περιφερειακή Ενότητα:
Ζάκυνθος:87.000 ευρώ
Κέρκυρα:40.000 ευρώ
Κεφαλονιά:370.000 ευρώ
Λευκάδα: 79.000 ευρώ

«Η αναβάθμισης της υγείας στα Ιόνια νησιά είναι πρωταρχικής σημασίας και προτεραιότητας και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να συμβάλλουμε σε αναβάθμιση των υπηρεσιών που χρειάζεται η Περιφέρειά μας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλεία όχι μόνο το ΕΣΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ζόρμπας.

SMARTWATCHES ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Βρείτε τα στο κατάστημα MySystemLand στο Αργοστόλι
Προμηθευτείτε προαιρετικά και την SIM κάρτα

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ.Ζορμπάς, το προσεχές διάστημα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών και του εξοπλισμού των 12 Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας.
Παράλληλα, εκκινούνται οι διαδικασίες για την προμήθεια δυο πλωτών ασθενοφόρων αλλά και η εγκατάσταση οργανωμένου συστήματος τηλεϊατρικής σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» έχουν ενταχθεί ήδη οι πράξεις «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 5 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ 4Χ2 ΚΑΙ 4 ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ», προϋπολογισμού 737.800 ευρώ και «Αξιοποίηση Συστημάτων ΑΠΕ και Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου» με προϋπολογισμό 853.904,92 ευρώ.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ακολουθήστε το Kefalonia Life στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις

Κλείσε τα ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια τώρα online

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img